Aquesta pujada del preu mitjà, segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, “és el resultat d’un gran esforç de totes les parts i ens apropa més a l’objectiu final comú, que és la viabilitat i rendibilitat de tot el sector lleter de Menorca”. En aquest sentit, Fernández ha recordat que “el més important d’aquest pla és la voluntat clara de totes les parts de seguir pujant el preu progressivament perquè tothom pugui tenir beneficis i ser rendibles”.
Quant al tancament de la planta envasadora de llet UHT ‘Menorca Llet’ que existia fins ara a l’illa, tothom a la reunió ha coincidit que es tracta d’una “bona notícia” per a l’objectiu de rendibilitat i viabilitat de tot el sector, i Fernández ha celebrat que la intenció de la cooperativa elaboradora Coinga sigui la de transformar en formatge i altres productes lactis tota la llet que rebi, sense haver d’importar més llet de la Península, “apostant per la llet d’aquí, per diversificar productes i perquè tinguin més valor afegit”, ha dit.
Per últim, el director general ha informat que ja s’ha encarregat un informe al Servei de Ramaderia de la conselleria per tal de poder tenir una “foto ajustada”, segons Fernández, del que ha passat en el darrer any al sector lleter i ramader de Menorca i de les Balears. També ha celebrat la nova pujada de preu anunciada recentment per Coinga de cara al proper mes d’octubre, amb dos cèntims addicionals per litre, i ha volgut remarcar el “gran canvi de tendència” al sector, “passant d’una situació insostenible a tenir esperança”, ha conclòs.