L’Ocean Film Festival acomiada la primera edició a Menorca omplint la sala de projeccions d’Ocimax a Maó Més de cent persones van gaudir dels vuit documentals de la secció oficial del certamen a la seva segona jornada

La periodista Marta Terrasa va presentar el seu llibre “Winter in July”, un viatge de gairebé dos anys per Austràlia en què les històries periodístiques d’un món salvatge es combinen amb la intimitat del relat

Aquest dissabte 22 ha finalitzat la primera edició de l’Ocean Film Festival, el prestigiós certamen cinematogràfic australià que desembarca per primer cop a les Balears. Es tracta d´un exponent mundial en cinema d´esport, aventura i amb una clara vocació conservacionista.

Pel festival, que va començar divendres passat 14 a Ciutadella, ja han passat més d’un centenar de persones que han pogut gaudir de la projecció de documentals singulars fora del circuit comercial i de renom internacional, dedicats a mostrar una mirada revolucionària en temes com l’ús de les noves tecnologies per a la protecció dels oceans, la desmitificació de certes espècies marines o la importància de protegir els pocs espais verges que hi queden i surf de racons diferents del món.

A més, durant tota la setmana han tingut lloc nombroses activitats complementàries com xerrades de la mà de la surfista Garazi Sánchez -autora del documental Vergonya-, la presentació del llibre de la periodista Marta Terrasa “Winter in July: dos anys en furgoneta per Austràlia”, sessions de ioga o busseig, entre d’altres.

La segona jornada, que va tenir lloc divendres 21 als cinemes Ocimax de Maó, va penjar el cartell d’entrades exhaurides. La jornada es va obrir amb les paraules del conseller balear de Cultura, Miquel Company, que va lloar la iniciativa i va animar Nomad Reels, entitat organitzadora, a donar continuïtat a un festival internacional tan vinculat als principis de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera.

Es tractava del plat fort del Festival, on es van projectar els vuit documentals de la secció oficial, a més de la presentació del llibre “Winter in July”, de la periodista mallorquina. Curtmetratges i migmetratges que van emocionar el públic, com “From Kurils with love”, sobre un grapat de biòlegs marins que contra tot tipus d’inclemències i gairebé sense ajuda, continuen estudiant la flora i fauna d’aquestes remotes illes russes, per assegurar-ne la conservació. Altres, en canvi, van mostrar l’ús de la tecnologia low-tech com a possible via per combatre el canvi climàtic, com és el cas de Wave of change o la cara més íntima d’esports extrems com el surf d’onades gegants.

Després d’una primera edició que va tenir lloc a Galícia el 2019 i després de l’aturada de la pandèmia, tenia tot el sentit que fos Menorca, illa reconeguda com a Reserva de la Biosfera, el lloc escollit per reprendre la gira internacional a Espanya. Des de la seva organització, agraeixen la implicació de tant el públic illenc per omplir les sales de cinema, com de les institucions menorquines. Un suport que, des de Nomads Reels, la productora responsable del tour nacional, asseguren que els omple d’il·lusió per treballar ja a la següent edició a l’illa i poder també prosseguir amb la gira de l’Ocean Film Festival.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.