Els dies 26, 27 i 28 d’octubre Ciutadella acull les jornades iberoinsulars Eryica a Can Saura. Aquesta trobada està organitzada pel Govern Balear a través de l’Ibjove, el servei de la conselleria competent en matèria de joventut, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ciutadella. Avui, dijous 27 s’han presentat les jornades amb la benvinguda del director de l’Ib jove Sebastià Lliteres, la batlessa Joana Gomila, la regidora de Joventut, Gràcia Mercadal i la directora d’Eryica, Eva Reina.
L’Agència Europea d’Informació i Assessorament Juvenil (ERYICA) és una organització europea independent, formada per organismes i xarxes nacionals i regionals de coordinació de la informació juvenil. Treballa per a intensificar la cooperació europea i internacional en l’àmbit dels serveis d’informació juvenil. També desenvolupa i promou polítiques i una pràctica de la informació juvenil generalista i de qualitat a tots els nivells per a satisfer les necessitats d’informació de les persones joves i aplicar els principis de la Carta Europea d’Informació Juvenil. Aquest any hi ha tres comissions de treball, que ocuparan part de les jornades: Formació i traducció de documents, campanyes i corresponsals.
En aquestes jornades hi ha ponències, taules rodones i presentació de bones pràctiques pel que fa a informació juvenil, i s’acompanyen de grups de feina de planificació i nous objectius a marcar per a treballar durant l’any. Hi ha uns quaranta tècnics de joventut de Portugal, Andorra i nou comunitats autònomes (Illes Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Andalusia, Comunitat de Navarra, Cantàbria, Galícia i Regió de Múrcia).
L’lnfojove, que participa en el grup iberoinsular d’Eryica d’ençà que es va crear el 2018, organitza activitats, campanyes, formació, etc. pels seus membres en les llengües dels països integrants, que en aquest cas són Espanya (Illes Balears, Catalunya, Comunitat Valenciana, Comunitat de Madrid, Cantàbria, Andalusia, Múrcia, Navarra i Galícia), Portugal, Andorra i Itàlia. També hi assisteixen mentors de Brussel·les.
Aquest any també es parla, per una banda, de les noves maneres de comunicació dels joves (twich, tik tok, reels…) i s’ha convidat a dos joves de Ciutadella, integrats a la plataforma twitch Menorca, a formar part de la taula rodona. I, per altra banda, hi haurà una ponència sobre salut mental per part de Convivexit.
L’any anterior, Ciutadella va ser convidada a participar en les jornades realitzades a Benicàssim on va presentar una bona pràctica sobre el tema de la inclusió. Aquesta, feia referència al conveni de col·laboració entre Ajuntament i la Fundació pel qual, dos dies a la setmana, un jove desenvolupa diferents tasques senzilles i concretes de recerca i difusió de la informació jove.