El Fons Menorquí de Cooperació presenta una mostra de les experiències del sector hoteler i pràctiques de turisme sostenible dels allotjaments turístics a Menorca “Menorca 2030. T’imagines?”. Aquesta publicació ha estat elaborada gràcies al suport de la Fundació Asmar-Catalina Mercadal i l’Ateneu de Maó.
Aquesta publicació digital té per objectiu afavorir propostes d’actuació alienades amb els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible inclosos a l’Agenda 2030, per tal d’avançar cap un model turístic més respectuós amb el medi ambient, més inclusiu, divers i igualitari.
Segons el President del Fons Menorquí i regidor de l’Ajuntament de Mercadal, Martí Riera, “aquesta iniciativa ens obre oportunitats de futur per avançar vers l’Agenda 2030 i així seguir treballar plegats per un turisme que sigui veritable motor de desenvolupament sostenible”.
L’objectiu d’aquesta publicació és posar en valor i visualitzar les bones pràctiques de turisme sostenible que duen a terme els allotjaments turístics de Menorca i fer-les arribar a la ciutadania i als visitants per inspirar i conscienciar-los de la importància i necessitat d’implicar-se en un turisme respectuós amb el territori, amb la seva biodiversitat i amb la seva ciutadania.
Es tracta d’una publicació digital en català, que es traduirà al castellà i anglès i il·lustrada amb fotografies i grafismes, que presenta les experiències que el sector hoteler ha impulsat per fer front als reptes estratègics que condicionen la sostenibilitat turística: el canvi climàtic, trobem diverses pràctiques d’eficiència energètica; la promoció del comerç i producció locals, l’ocupació de qualitat i estable, la gestió de l’aigua i dels residus, la conscienciació de la clientela i equips així com els esforços per reduir l’estacionalitat tot preservant la idiosincràsia i autenticitat de la illa.
Per la Presidenta de l’Ateneu de Maó, Margarita Orfila, “es tracta d’un compromís que no comprèn únicament el foment de la sostenibilitat sinó polítiques igualitàries, segures i resilients que condueixin a l’equilibri en tots els seus nivells: econòmic, social, mediambiental i cultural”.
En aquest recull hi han participat un total de 13 allotjaments hotelers de l’illa que volen ser font d’informació, conscienciació i inspiració per al sector, la ciutadania i els visitants: Hotel Artiem Carlos, Hotel Artiem Audax, Hotel Artiem Capri, Hotel Boutique Can Sastre, Hotel Ca S’Arader, Hotel Hevresac, Hotel Marinda Garden, Hotel Rural Biniarroca, Hotel Suites del Lago, Marsenses Paradise Club Hotel, Hotel Ses Sucreres, Gran Melia Villa Le Blanc Menorca i el Catalonia Mirador des Port.
L’acte serà inaugurat pel President del Fons Menorquí de Cooperació, Martí Riera, i comptarà amb la intervenció de la gerent del Fons, Marga Benejam i la presidenta del l’Ateneu de Maó, Margarita Orfila, amb la conducció de Pili Malagarriga, directora de Segundo Mundo, consultora especialitzada en Turisme Sostenible encarregada de la coordinació de la publicació. A l’acte hi assistiran també representants dels allotjaments hotelers que han participat en aquesta publicació.