Aquesta setmana iniciam gràcies a Vinum Menorca unes recomanacions de caves de cara a les properes festes de Nadal, i ho feim amb un cava diferent i a la vegada excepcional. Es tracta del Viña Pomal Blanc de Noirs Reserva Brut 2014. Es tracta del primer cava Blanc de Noirs elaborat 100% amb Garnatxa riojana per Bodegas Bilbainas amb raïms seleccionats a la Rioja Alta. Té una criança en botella superior als 18 mesos.
Nota de tast
Aspecte: Color groc daurat amb matisos acerats. Bimbolla fina i persistent amb corona blanca al centre de la copa.
Nas: Intens i fresc amb notes de fruits vermells, fruita blanca i cítrics. Lleugerament especiat.
Boca: Fresc, amable, àgil, estructurat i molt ben equilibrat. Vibrant i harmoniós.
MARIDATGE
Estam davant un gran cava que ens recorda als xampanys francesos. Gastronòmic i que marida a la perfecció amb el sushi, tàrtars de salmó, salmó fumat damunt torrades amb mantega, tataki de tonyina o amb un pastís de peix de roca.
Acompanyant de luxe per a peixos a la graella com les orades, els llobarros o les corvines. Plats de peix al forn amb patates com una càntera o una morruda. Anfòs o déntol a la sal, a més de rap amb salsa verda, rap amb salsa de vogamarins, bacallà amb porros o salmó al cava.
Si opten pel marisc ideal amb unes navalles o unes cloïsses a la graella, unes escopinyes o unes ostres al natural, uns musclos al forn a la menorquina, gambes vermelles de Ciutadella fregides amb all i julivert, saltejades amb conyac i confitades amb suc de taronja.
Ens anirà a la perfecció amb els arrossos caldosos com el de rap amb escamar-lans o un arròs melós de llomantol. També arrossos secs i paelles de marisc.
De cara a les festes de Nadal i Cap d’Any maridarà perfectament amb el gall d’indi al forn, els canelons, els calamars plens, porcella rostida o una cuixa de be o de cabrit al forn. També per a calderes de peix o de marisc.
Si feim un sopar amb plats a compartir com formatges cremosos, formatges de cabra com el de s’Arangí o el de Binibeca o formatges vells o semi com el de Son Piris i Son Caravinya, a més del formatge amb romaní de Binigarba a més dels seus embotits menorquins. Marida a la perdecció amb foie, salmó marinat, escopinyes plenes, musclos al vapor amb salsa maonesa, quische de gambes i alls tendres, pernil de Guijuelo i altres exquisideses.
Si voleu saber més o comprar aquest primer cava Blanc de Noirs elaborat a la Rioja el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella