Inscriu-te a l’Escola de Formació Joan Francesc López Casasnovas

Sánchez retreu al PP que demani eleccions anticipades “a diari” i en canvi “bloquegi” el CGPJ, el TC i el Congrés El president espanyol, sobre el Constitucional: "Han de prendre decisions amb legitimitat i no amb el mandat caducat"

ACN València – El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha retret al PP que demani eleccions anticipades “a diari” i en canvi “bloquegi” la renovació d’òrgans on té majoria com el CGPJ o el TC. “Aquí no hi ha eleccions, ni anticipades ni retardades. Aquí el que toca és mantenir els llocs d’aquells que han nomenat, encara que sigui de per vida”, ha etzibat Sánchez aquest dissabte des de València. “Si a més necessiten bloquejar el Congrés no es tallen un pèl i ho fan: així entén la dreta i la ultradreta la democràcia en aquest país”, ha continuat el president espanyol, que ha defensat amb vehemència la renovació del TC: “Prenen decisions molt importants i ho han de fer amb plena legitimitat i no amb el mandat caducat”, ha apuntat Sánchez.

“La renovació del Constitucional és important, primer de tot, perquè ho diu la Constitució. Aquesta és la resposta de calaix”, ha assenyalat el president espanyol i líder del PSOE durant la presentació dels candidats socialistes per a les eleccions municipals del 2023. “Els magistrats del TC prenen decisions molt importants per al país i ara tenen sobre la taula recursos del PP a lleis tan cabdals com la reforma laboral, la d’interrupció voluntària de l’embaràs o la d’eutanàsia”, ha recordat Sánchez. “Crec raonable, per tant, que prenguin aquestes decisions amb plena legitimitat i no amb un mandat caducat com tenen avui”, ha insistit el president espanyol, que ha tornat a carregar les tintes contra l’actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.
“No hi ha tanta diferència entre la direcció del PP de Casado i la que lidera ara Feijóo. Abans em deien criminal i traïdor, i ara em diuen dictador i colpista”, ha ironitzat Sánchez davant els aplaudiments de la militància. “Tenen un contracte temporal i precari i, si no obeeixen, a Feijóo i la seva directiva els hi passarà el mateix que a Casado. Si els hi diuen que han d’utilitzar el Congrés per bloquejar, ho fan sense miraments”, ha apuntat el president espanyol, que ha negat que la dreta pugui donar més lliçons de constitucionalisme. “No les acceptarem de cap manera. Només hi ha un partit polític que incompleix la Constitució i aquest és el PP”, ha disparat Sánchez.

“Resolent” el problema a Catalunya

Finalment, el president espanyol s’ha tornat a referir a la situació de Catalunya i ha reiterat que l’únic que està passant és que el PSOE està “resolent el problema”. “Els catalans ens estan dient que estan farts de la matraca de projectes que només busquen dividir i que el que volen és conviure i preocupar-se dels problemes de la resta de compatriotes”, ha afirmat Sánchez, que ha remarcat que la dreta i la ultradreta no tenen projecte alternatiu per a Catalunya. “No en tenen cap perquè mai els ha importat ni Catalunya, ni Espanya ni la Constitució”, ha conclòs el president espanyol.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.