La Policia Nacional deté deu integrants d’un grup organitzat contra el trànsit de substància estupefaent S'han confiscat diverses quantitats de drogues entre Menorca i Barcelona

Desarticulat un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, assentat a l’illa de Menorca amb capacitat logística des de Barcelona per introduir importants quantitats de cocaïna i haixix i distribuir-les, després de la seva manipulació, a diferents localitats de Menorca, procedint a la detenció de deu persones.

Durant l’operatiu s’han intervingut un total de 270 grams de cocaïna, 14 quilograms d’haixix, 135 grams de Speed, 23 grams de MDMA, 20 pastilles d’èxtasi i marihuana, que pretenien ser distribuïts a Menorca.

Es tracta d’una rellevant operació policial contra la criminalitat organitzada, i amb infraestructura a diversos punts de l’illa de Menorca, elevant-se a deu els detinguts efectuats i pertanyents al grup criminal desarticulat íntegrament.

Els detinguts formaven part d’un entramat criminal organitzat dedicat a la distribució de cocaïna, la cúpula del qual estava assentada a Barcelona i des d’on feien arribar quantitats importants d’aquesta droga a l’illa de Menorca a través d’enviaments mitjançant agències de paqueteria.

S’han realitzat un total de 6 registres domiciliaris, en dues fases, dos a Barcelona, un a Maó, un altre registre a Son Bou – Alaior, un a Binibeca Vell de Sant Lluís i un altre a  Ciutadella de Menorca, desmantellant diversos “punts negres” de venda de substàncies estupefaents en aquestes localitats.

Durant el mes de juny de l’any en curs, agents de Policia del Grup d’Estupefaents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Maó i en investigació conjunta amb el Grup 14 de U.D.Y.C.O. de Barcelona, han culminat l’operatiu, quan diversos membres de l’entramat criminal recollien un enviament procedent de Barcelona i gestionat pel líder del grup criminal també detingut.

Es tracta d’una important operació contra la criminalitat organitzada i desenvolupada principalment a les localitats de l’illa de Menorca (Illes Balears), Maó, Sant Lluís i Ciutadella de Menorca, així com a la província de Barcelona, en ser detectats durant la investigació, que traficants de mitjana escala realitzaven aquesta activitat il·lícita a diferents zones de Menorca, acudint principalment fins a Ciutadella de Menorca per proveir-se de les partides de la droga necessàries per a la venda, lloc on s’emmagatzemava una vegada introduïda des de Barcelona.

L’operació policial es va desenvolupar en diferents fases, iniciant-se després de les primeres indagacions, a finals del mes de juny de 2022, i detectant-se als primers compassos de la investigació l’existència d’un entramat criminal amb prou infraestructura per a la introducció, guarda, manipulació i distribució de diferents tipus de substàncies estupefaents, principalment cocaïna.

Un tenia un ingrés a la presó per delicte contra seguretat viària

Així mateix es va detectar que, a un dels membres identificats del grup criminal li pesava una reclamació judicial per a ingrés a la presó per un delicte contra la seguretat viària, la qual cosa va motivar la seva detenció el 5 de juliol de 2022 en ser localitzat a la localitat de Maó , i quan es dirigia a l’aeroport de Menorca amb la clara intenció d’evadir-se de l’acció de la justícia, si bé el mateix, i obtingut el permís penitenciari de tercer grau, va continuar amb les seves tasques il·lícites dins del delicte de tràfic de drogues investigat, així com es va demostrar la comissió dun delicte contra la seguretat viària de forma continuada.

Obtinguts els indicis necessaris per continuar avançant en la investigació, i per desarticular per complet el grup criminal, conegut el modus operandi utilitzat, així com identificats la totalitat d’implicats, inclòs el capitost de l’entramat criminal establert a Barcelona i que organitzava els enviaments de droga i posterior recollida dels diners obtinguts dels seus beneficis a lilla de Menorca.

El dia 7 de desembre de 2022, i després de detectar-se l’organització i l’enviament d’una nova partida de droga, es va dur a terme la intervenció policial a la ciutat de Maó.

En aquesta primera fase es van realitzar les primeres 6 detencions, tots homes, cinc d’ells espanyols, excepte un d’origen guineà, amb edats de 28, 29, 31, 43, 47 i 52, respectivament, entre els quals trobaríem l’encarregat del grup criminal de gestionar la logística i distribució de la droga a Menorca i nouvingut de viatge per a aquest propòsit, a l’home encarregat de la guarda i custòdia de la droga, així com dos membres que duien a terme la venda de la droga i dos encarregats més de la recollida i transport de la mateixa des de Maó a Ciutadella de Menorca.

En aquesta fase es van realitzar dos registres domiciliaris amb la incautació de droga, diners i estris per a la manipulació i distribució de l’estupefaent

Finalment, en una segona fase coordinada entre el Grup d’Estupefaents de Maó i la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (U.D.Y.C.O.) de Barcelona, el dia 14 de desembre de 2022 es van dur a terme les detencions de 4 membres del grup criminal objecte, tres homes espanyols, tret d’un d’origen colombià, amb edats compreses entre els 38, 39, 40 i 46, i entre els que trobaríem el líder del mateix, assentat a Caldes de Montbuí de Barcelona, i des d’on operava, si bé , posseeix un habitatge a Ciutadella de Menorca.

També es va saldar amb quatre registres domiciliaris, un a Maó, un altre a Ciutadella de Menorca, així com a Caldes de Montbuí i Cerdanyola del Vallès, Barcelona.

Significar que, el Jutjat que instrueix la causa a Maó, ha decretat presó provisional per a set dels presumptes autors que han estat posats a la seva disposició, així com els detinguts realitzats a Barcelona van ser posats a disposició del Jutjat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.