El vicepresident Yllanes anima a la compra responsable i als comerços de proximitat per el Nadal Yllanes: “Comprar en el teu barri significa invertir en tu mateix i és també sinònim de qualitat i sostenibilitat”

La vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica ha organitzat aquest dimecres juntament amb l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears un tast de dolços nadalencs per tal de donar a conèixer els productes tradicionals d’aquesta època de l’any i amb l’objectiu de donar suport als forns i pastisseries que mantenen l’elaboració artesana.

El vicepresident ha parlat de consum responsable i de proximitat al Nadal, de la importància del producte local per a la continuïtat del petit i mitjà comerç, i també de futurs plans de suport al relleu generacional per aquests establiments.

“Amb aquest acte volem llançar un recordatori a la ciutadania de la importància dels nostres forns i pastisseries artesanals que mantenen viva la tradició culinària de les illes, assenyalant amb les seves especialitats i la varietat dels seus productes les diferents èpoques de l’any i formant part de la identitat cultural del territori”, ha dit el vicepresident.

“Els petits negocis, combinats amb altres serveis, generen un desenvolupament econòmic i social de gran impacte als barris i les ciutats, pero el seu paper va molt més enllà d’una aportació al teixit econòmic i a la generació d’ocupació: aquests establiments tenen una funció social de cohesió i de creació de xarxes. Comprar en el teu barri significa invertir en tu mateix i és també sinònim de qualitat i sostenibilitat”, ha destacat Yllanes.

El gerent de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, Pep Magraner, per part  seva, ha assenyalat que “Mallorca, com és tradició, els principals productes de Nadal son els torrons artesans fets amb matèria prima local, com és l’ametlla mallorquina. La coca de torró, els torrons forts i fluixos, l’ensaïmada típica de la nit de Nadal o la coca de patata formen part d’aquest surtit variat de Balears,que estan fets de forma artesanal i amb productes de primera qualitat i vinculats a una tradició molt important. Amb tot això, fa que de qualque manera mantinguem present el nostre patrimoni gastronòmic que hem de mantenir durant anys. M’agradaria vincular aquesta oferta de 300 forns a nivell de les Illes Balears que representen un model de proximitat i que d’alguna manera generen una economia productiva”

“Pa d’Aquí, forn i tradició”, un segell distintiu per a identificar un producte de qualitat, saludable i de proximitat 

La vicepresidència del Govern i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, a través de l’Institut d’Innovació Empresarial de las Illes Balears (IDI), treballa des de fa més de sis anys en la promoció del pa i dels forns de les Illes a través del distintiu “Pa d’Aquí, forn i tradició”, que distingeix el pa tradicional de l’industrial, i amb el qual es pretén que el consumidor identifiqui el producte amb un producte de qualitat, saludable i de proximitat.

Actualment, el distintiu compta amb més de 300 establiments adherits: 234 a Mallorca, 43 a Menorca, 23 a Eivissa i 3 a Formentera.

Per formar part de la marca, els forns i pastisseries han de tenir obrador i un mínim del 70% de productes d’elaboració pròpia. A més, han d’oferir al públic almenys dues varietats de pans considerades típiques de les Illes Balears: pa pagès (blanc o moreno), pa de xeixa, llonguet, panet d’oli, galetes fortes d’Eivissa, i galeta d’oli, coc, magraneta o Viena.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.