Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre del celler Inurrieta a Navarra. Es tracta del Inurrieta Sensaciones Tinto Roble 2020 amb una criança de 3 mesos en bota de roure francès. Presenta un cupatge de Garnatxa, Gracià, Cabernet Sauvignon i Syrah.
Nota de tast
Aspecte: Color cirera molt intens. De capa alta, net i brillant.
Nas: Combina notes de fruites vermelles i espècies.
Boca: Viu i equilibrat, aportant frescor i carnositat
Maridatge
És un vi jove navarrés que maridarà bé amb les carns, especialment amb les de vedella, anyell i aus, sense deixar de banda el porc i peixos com el bacallà. Ideal per a taules d’embotits, formatges, tapes i pintxos a més de plats de tardor elaborats amb bolets.
Ens anirà perfecte amb un llomillo de vedella a la brasa acompanyat d’uns pebres vermells de Lodosa o del Piquillo. Entrecot de vedella vermella de Menorca amb salsa de formatge vell o bé una mitjana de brau de raça vermella de Menorca al caliu amb carbó d’alzina o ullastre. També per a una panadera de vedella o un gulash de vedella.
Marida amb les cuixes i bracets de be al forn, com també amb les costelles d’anyell de llet a la brasa, sense deixar de banda una cuixa d’anyell farcida de barret de Sant Antoni o la nostra tradicional panadera de coll i pi de be. També les lletons (mollejas).
Li van els plats de caça com els tords a la menorquina, perdius amb col, cegues dins un cóc, guàtleres al caliu, a més de les carns de conill del camp tant en arròs, a la brasa o amb canons. També plats de caça com magret d’ànec amb salsa de fruits vermells.
Estam davant un vi que ens anirà com l’anell al dit per acompanyar una porcella al forn, unes costelles de llom de porc negre al forn amb patates i tomàtiga, o una torrada de costelles de porc, sobrassada i botifarrons o un cóc amb esclata-sangs o fins i tot un bon frit mallorquí.
Li van bé els plats de bacallà, des d’un llom o unes cocotxes al pil pil, passant per un bacallà amb pebres vermells, bacallà fregit o arrebossat, bacallà a la llauna o amb porros.
Si voleu saber més d’aquest vi on la fruita i el roure combinen en perfecta harmonia i elegància, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, on també en descobrireu bones alternatives i vins de diferents DO.