Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana dels Reis d’Orient us recomanam un cava fresc, aromàtic, elegant i viu. Es tracta del Cava Ivette Brut Reserva Clàssic Cuvée de les Caves Bertha, de Josep Sibill Torres amb un cupatge de 40% Macabeu, 40% Xarel·lo i 20% Parellada. Pertany a la DO Cava i és orgànic, d’agricultura ecològica i vegà.
Nota de tast
Aspecte: Atractiu color groc daurat. Brillant en copa on presenta bimbolla fina i diminuta. Corona central ben estructurada.
Nas: Aromes primaris del propi cupatge amb records de fruites blanques com la pera i la poma.
Boca: Entrada golosa, molta fruita i amb carbònic molt suau.
Maridatge
Cava molt versàtil. Ideal per aperitius i entrants lleugers. Peix i marisc, carns blanques i cuina asiàtica.
Marida amb els aperitius de peix i marisc com un calamar a la romana, croquetes de rap i gambes, navalles a la planxa, cloïsses amb salsa verda o unes raoles d’ortigues de mar.
Ideal per a peixos blancs com un gall de Sant Pere fregit amb alls, com també un bacallà al forn o unes pilotes de rap i gambes amb salsa d’ametlles. Molls a la graella, càntera al forn amb patates o orades a l’espatlla.
Calamars al forn, sípies plenes de rap i gambes, perol de pop amb patates, calamars amb cebes o sípia amb pilotes.
Pollastres al forn plens de pilotes, guàtleres torrades, capó ple de cuscussó, tall rodó amb salsa, pollastre amb gambes o magret d’ànec amb salsa de fruits vermells.
Sushi, sashimi, tempura de llagostins i de verdures, pollastre amb salsa d’ostres, curri de pollastre i llagostins o uns rotllos de pollastre amb mango i maonesa d’herba sana.
Si voleu saber més d’aquest cava brut reserva el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.