Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us oferim un vi negre històric de la DOQ Rioja. Es tracta del Ederra Reserva 2016, elaborat per Bodegas Bilbaínas, 100% Ull de Llebre. L’Ederra va ser el vi que consumia a diari el rei Alfons XIII, pel que Bodegas Bilbaínas va ser proveïdor de la Casa Reial a 1925.
Nota de tast
Aspecte: Atractiu color groc robí intens.
Nas: Aromes varietals de fruites negres i regalesia. El seu pas per fusta li dóna notes especiades, vainilles i records torrats.
Boca: Els seus tanins delicats fan que el pas per boca sigui suau i agradable. Un vi redó, elegant i encisador.
Maridatge
Carns vermelles i blanques, rostits, aus, embotits i formatges vells.
És el vi ideal per acompanyar la vedella vermella de Menorca en qualsevol de les seves elaboracions: mitjana, entrecot, filet, tàrtar, carpaccio, tataki o hamburguesa, entre altres.
També maridarà a la perfecció amb la carn de conill, tant a la brasa, com elaboracions de cocció lenta com el conill amb cebes, o bé plats de la nostra cuina com el conill amb salsa d’ametlles.
Acompanya a taula els rostits com la porcella, l’anyell o fins un bacallà al forn gratinat amb all i oli, com també unes costelles de porc a la menorquina.
Pollastre al forn, guàtleres torrades, perdius amb col, tords a la mossosna o cegues dins un coc.
Li van els embotits, des de una bona sobrassada a un pernil ibèric, de la mateixa manera que és ideal per acompanyar un formatge vell de Bini Atzem.
La guanyadora del sorteig ha estat Maria Jesús Llevadot, subscriptora, que a més del vi ha rebut, també, un bòtil d’oli d’oliva ecològic extra verge de Morvedra.
Si voleu saber més d’aquest Rioja Reserva, tradicional i expressiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.