Bep Al·lès/Ciutadella – Aquest púding o greixera de monyaco i brossat és propi de la rebosteria menorquina dels Darrers Dies, i de manera especial com a postres del Darrer Dimarts, després de la sobrassada al caliu i es servia damunt un crespellet.
Ingredients: 1 monyaco bullit o torrat, 300 g de brossat, 3 o 4 ous, 200 g de sucre, la pell d´una llimona ratllada, una mica de canyella i 1 sobre de preparat per fer flam.
Elaboració: Bullirem o torrarem el monyaco i quan sigui fred el pelarem i reservam.
Dins un ribell mesclarem el sucre amb els vermells d’ou, el sobre de flam, la canyella en pols i la ratlladura de pell de llimona.
A part pujam els blancs a punt de merenga amb un pessic de sal i reservem.
Mesclarem la polpa de monyaco amb el sucre aromatitzat i quan estigui ben lligat a poc a poc hi afegim els blancs d’ou a poc a poc i amb moviments envolvents.
Untarem un motllo amb mantega i l’espolsarem de farina. Hi posam la pasta resultant i enfornam una mitja horeta a 170 graus.
Abans de servir l’espolsam de sucre en pols o bé el podem cobrir al damunt de confitura de pruna, mores, maduixa o bé de melicotó.
Recepta del llibre Sa cuina des poble de Menorca, rebosteria i pastisseria, de Bep Al·lès Salvà©
Els púdings son una aportació dels anglesos al segle XVIII i que tenen una elaboració semblant, però diferent a les greixeres, com es pot veure a la recepta.