Aquesta setmana us recomanam gràcies a VINUM-Menorca, Altos de Luzón 2019, una de les etiquetes que ha contribuït al posicionament de la D.O. Jumilla tant a nivell nacional com internacional. Un monovarietal monestrell ecològic amb criança que reflecteix l’excel·lència, la tipicitat i el caràcter d’aquesta regió murciana en plena ebullició. Excel·lent opció per descobrir la Mediterrània vinícola.
Nota de tast
Vista: Color vermell profund amb reflexes robí.
Nas: Aromes expressives i intenses, amb notes de fruits vermells i negres, espècies dolces i suaus fumats de la criança.
Boca: Franc amb una frescor vivaç que parla de l’anyada, recolzada en el seu caràcter fruiter. De paladar ampli i amb volum, amb tanins fins i un final persistent en què es pot apreciar la seva complexitat
Maridatge
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2021/10/Espatlla-danyell-de-llet-as-forn.jpeg)
Vi ideal per acompanyar carns, tant les de vedella, com les de porc, conill, aus i especialment el be i el cabrit.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2019/08/costelles-cabrit-caliu.jpg)
Cuixa de be al forn o farcida de barret de Sant Antoni, costelles de cabrit a la graella, panadera de coll de be, costelles d’anyell de llet al forn amb patates o una espatlla de be al forn cuita a la castellana.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2023/01/image-2.jpeg)
Maridarà amb una porcella al forn i amb unes costelles de llom de porc negre al forn a la menorquina. Ideal per a les torrades amb amics: costelles, xulla, sobrassada i botifarrons al caliu.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2021/12/conill-a-la-brasa.jpeg)
Conill a la graella acompanyat d’un bon all i oli fet amb morter, com també un conill amb pebres i tomatigat, a més d’una panadera de conill o un conill amb figues seques.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2021/04/IMG_7328.jpeg)
Li van molt bé les carns blanques de les aus, des d’un capó al forn farcit carn picada, prunes i albercocs secs, a uns pits de pollastre amb salsa de formatge vell de Binigarba. També plats tradicionals de caça a Menorca com és el cas dels cocs amb cega, tords a la mossona o guàtleres farcides de pastarral.
![](https://www.eliris.cat/wp-content/uploads/2022/11/cocotxas.jpg)
Pels seus tanins fins marida bé amb el bacallà, tant a la llauna, com amb porros, passant pel bacallà al pil pil, el bacallà a la biscaïna o el bacallà fregit acompanyat de pebres vermells escalivats.
Si voleu saber més o comprar aquest vi negre singular que transmet terrer i filosofia, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, del que també us recomanam la seva versió en blanc. També podeu visitar la seva botiga on line.