El Centre Associat a la UNED Illes Balears viatja a la Prehistòria de la mà del curs Donde se alzan las piedras. La sorprendente cultura talayótica de Menorca, candidata a Patrimonio de la Humanidad, que es durà a terme els pròxims 4 i 5 de juliol a la seu de Menorca, al claustre del Carme de Maó. Es podrà seguir tant de manera presencial, como a distància en línia, tant en directe como en diferit, de manera que el passat de les Balears serà accessible a alumnes d’altres comunitats i de l’estranger. Per als residents a les Illes, la matrícula és gratuïta.
El curs, dirigit por Martí Mas Cornellà, professor de Prehistòria de la UNED, i coordinat per Francesc M. Rotger, periodista i professor tutor del centre, comptarà amb la participació de cinc professionals menorquines de l’arqueologia: Montserrat Anglada, tècnica del Museu de Menorca; Margarita Orfila, catedràtica emèrita de la Universitat de Granada; Irene Riudavets i Cristina Bravo, de l’empresa cultural Nurarq; i Antoni Ferrer, un dels responsables de l‘expedient de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni de la Humanitat. També hi intervendran Cipriano Marín, coordinador de la candidatura, i el periodista i escriptor Carlos Garrido, autor deMenorca mágica.
El curs Donde se alzan las piedras es un dels 17 que aquest estiu organitza UNED Illes Balears: onze a Mallorca, dos a Menorca, un a Eivissa y tres exclusivament en línia. Per la matrícula de dos cursos s’hi afegeix un tercer de gratuït. A la informació i matrícula es pot accedir a través de la web https://uned-illesbalears.net/