Els japonesos conserven l’art mil·lenari del kaitai, un ritual que té com a protagonista la majestuosa tonyina vermella. Considerat patrimoni del Mediterrani, un imponent exemplar de 200 kg serà el protagonista aquest dissabte 1 de juliol a l’Aquarium Cala’n Bosch en un ronqueig proposat per descobrir els tresors que acull l’anatomia d’aquest increïble túnid.
Tradició, respecte i mestratge caracteritzen aquesta tècnica japonesa. Amb més de tres mil anys d’antiguitat, el kaitai o ronqueig de tonyina es defineix com l’art d’extreure totes i cadascuna de les peces d’una tonyina en un procés totalment artesanal, amb un ganivet com a única eina i la precisió del mestre tallador especialitzat en aquesta disciplina. Convertit en un veritable espectacle d’alta cuina, aquest ritual posa en valor i mostra la majestuositat d’aquesta joia gastronòmica tan important a la cuina mediterrània.
En col·laboració amb l’empresa murciana Ricardo Fuentes, qui va atorgar el primer premi fa uns mesos a Aquarium Port Ciutadella a la primera edició de GourmeTapa by Fuentes de Saló Gourmets i que és pionera a Europa a la cria i comercialització de tonyina vermella, Lago Resort Menorca ha organitzat un kaitai a l’Hotel Suites del Lago de 12:30h a 13:30h aquest dissabte, 1 de juliol. Amb l’excel·lència com a mantra i la sostenibilitat per bandera, tots dos tenen com a objectiu mostrar les incomparables característiques pròpies que posseeix aquest producte i les nombroses possibilitats gastronòmiques que ofereix, completant l’experiència amb un menú degustació únic dissenyat per gaudir i conèixer no només els talls nobles de la peça, sinó també les parts més desconegudes del mateix valor culinari.
Són vuit les passades que formaran el menú, compost per cinc entrants, dos principals i unes postres. Saboroses entrades obriran la gana en diferents receptes mantenint la tonyina com a indiscutible protagonista, començant amb una torrada de sobrassada de tonyina seguida d’un refrescant carpaccio de ventresca amb pinya i mango. A continuació, el seu famós Japo-Taco de tonyina, primer premi a millor tapa de tonyina vermella 2023, un saborós i especiat tiradet nikkei amb vogamarí i un delicat morret a la sal amb marmitako de patates. Com a plats principals, parpatana a la graella amb romescu i una untuosa galta guisada amb salsa de Binitord Menorca amb puré d’api-nap. Tanca el menú unes postres a triar entre un refrescant sorbet de Gin amb llimonada, el seu conegut i cremós pastís de formatge o un tiramisú.
Una jornada dedicada a la tonyina, on cultura i gastronomia s’uneixen en una experiència per a tots els sentits, convertint Llac Resort Menorca en referent de coneixement, tractament i ús de la tonyina a l’illa.
Sobre Lago Resort Menorca
Al sud-oest de l’illa de Menorca, també coneguda com l’illa de la calma, s’hi amaga un oasi blau i blanc en homenatge al seu enclavament. Allí, qualitat, gastronomia i sostenibilitat es fonen per oferir al viatger una experiència única. Es tracta de Lago Resort Menorca, una destinació on gaudir d´una experiència menorquina en tot el sentit de la paraula. Una illa dins una altra illa que eleva a la màxima expressió la possibilitat de gaudir d´una estada amb totes les comoditats. Sens dubte, un concepte que fa fidel justícia a la seva mantra “paradís del luxe relaxat”, on es respira tranquil·litat a cadascun dels seus racons, en un ambient exclusiu de senzilla bellesa i ànima menorquina.