Exposició “Xarxes”: obres artístiques i productes artesanals fets amb xarxes de pesca, as Mercadal PescArt Menorca i l'artista Magda Triay  exposaran as Mercadal les obres i productes artesanals realitzats amb  xarxes de pesca descartades

PescArt Menorca, el projecte d’economia circular impulsat per Menorca Preservation a través de l’Aliança Menorca Sense Plàstic, presentarà juntament amb l’artista Magda Triay l’exposició Xarxes, a Ca n’Àngel (Es Mercadal). El fil conductor de la mostra, que inaugurarà el proper dilluns dia 3, seran les obres artístiques i productes artesanals elaborats a partir de xarxes de pesca descartades.

Juntament amb les aquarel·les de l’artista, s’exposaran una sèrie de tapissos elaborats íntegrament amb xarxes de pesca recuperades dels ports col·laboradors, Fornells i Ciutadella. Així mateix, es podran veure productes del grup d’artesanes involucrades en el projecte, com collarets, clauers, arracades, bosses i bosses de Júlia Triay – Artespai, porta-espelmes i testos de Scøne, clauers de Barba-Rossa, una obra pictòrica de Sílvia Va viure, etc. També s’exposaran tapissos de xarxes elaborats per alumnes de 2n i 3r d’ESO de l’IES Biel Martí, a Ferreries.

La inauguració, durant la qual es projectarà el nou vídeo promocional de la iniciativa, tindrà lloc el dilluns dia 3 a les 20 h. L’exposició romandrà oberta diàriament fins dijous 13 de juliol, en horari d’11 a 13.30 h i de 19 a 21.30 h, a excepció dels diumenges.

Finalment, per apropar la problemàtica mediambiental de les xarxes a la ciutadania, així com posar al seu abast idees i inspiracions per a l’aprofitament de les mateixes, el dissabte dia 8, durant el matí, Magda Triay oferirà un taller de reciclatge de xarxes de pesca, gratuït i per a tots els públics, per al qual es compta amb el suport de l’Ajuntament des Mercadal.

Sobre Magda Triay

Amb dues cartes artesanes concedides pel Consell Insular de Menorca, Magda Triay és una artista i artesana multidisciplinària. La seva obra s’inspira en la natura. Interessada i implicada en la sostenibilitat, treballa de manera habitual amb materials reciclats. Combina la creació artística amb la impartició de cursos i tallers de creativitat com a recursos de desenvolupament personal i d’expressió artística.

Actualment treballa com a professora de pintura a l’Escola d’Adults de Menorca, i col·labora activament amb el projecte PescArt Menorca investigant i experimentant amb les xarxes de pesca, i motivant altres persones i col·lectius a sumar-se a la iniciativa.

 Sobre el projecte PescArt Menorca

PescArt Menorca té com a objectiu aportar solucions i col·laboracions per convertir les xarxes de pesca rebutjades en matèria primera per a l’elaboració d’obres artístiques i productes artesanals comercialment viables. La raó de ser del projecte és aconseguir una reducció de l’impacte mediambiental de la gestió de les xarxes esmentades, restituint el valor al residu, i promovent la unió entre la preservació del medi ambient i el sector pesquer, el gremi artístic i artesanal, i actors clau a l’àmbit social, com la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca.

PescArt Menorca compta amb el suport del Ministeri de Drets Socials del Govern d’Espanya i de la Secretaria d’Estat per a l’Agenda 2030, així com de la Fundació Sa Nostra i CaixaBank en el marc de la “Convocatòria Medi Ambient 2022”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.