Setmanari El Iris del 2 d’octubre de 1948

El Setmanari El Iris del 2 d’octubre de 1948 publicava a la portada els següents temes: S’entrevistava a Joan Cavaller Comellas, que havia estat elegit president del Cercle Artístic de Ciutadella. Els metges, farmacèutics i odontòlegs havien celebrat la festivitat de Sant Cosme i Sant Damià, els seus patrons. Aquesta confraria o germandat havia estat fundada pels Jurats de la Universitat General de Menorca al segle XVI. Es publicava en la nostra llengua el poema “Estampa de glosat” a càrrec de Joan Timoner.

El Cinema Alcàzar publicava un anunci a tota pàgina amb les estrenes de la nova temporada, la tercera, amb pel·lícules com “La escalera de caracol”, “Un hombre fenómeno”, “Vida íntima de Júlia Norris”, “Siempre en mi corazón”, “El Caballero Adverse” i “Tarzan y las amazones”.

El Cinema del Cercle Artístic inaugurava temporada amb “Vidas sangrientas” i “Una vida robada”, aquesta darrera protagonitzada per Bette Davis.

S’havia adquirit a la Casa Buades de Barcelona el nou mobiliari pels pavellons de l’Hospital Municipal.

El primer d’octubre s’inaugurava oficialment el curs escolar a Ciutadella.

A la contraportada, la Pàgina Menorquina del Doctor Pere Hernàndez, que glosava la figura de l’historiador, Rafel Oléo Quadrado. La secció de toponímia estava dedicada a Es Migjorn Gran, i en els fets històrics es parlava de Sant Serapi a Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.