Cap de setmana de natura, viatge i aventura a Sant Lluís

Obrirà el cap de setmana l’estrena de La sagrada familia (20 d’octubre, 20 h) amb la presentació i col·loqui amb el director i productor Borja Alcalde, amb la seva òpera prima, la qual es va preestrenar amb un gran acolliment en el festival Internacional de Cinema d’Edimburg el 2022. La sagrada família ens mostra com dos xamans peruans porten els seus tres fills adolescents a un viatge de 2000 km en furgoneta cap a la selva amazònica.

El dissabte 21 d’octubre a partir de les 20h i per tercer any consecutiu el Festival de Cinema i Fotografia Documental de Menorca, MENORCA DOC FEST, i Menorca Preservation i Ajuntament de Sant Lluís, convoquen el premi  de creació de curtmetratges documentals sobre medi ambient, natura, sostenibilitat, ciència i biodiversitat i formes de vida vinculades a l’illa de Menorca, per aprendre i divulgar les experiències de cada una d’aquestes. Es projectaran en primícia els  curtmetratges finalistes dels creadors i creadores, Àlex Arroyo i Clara Pons; Pau Jaume i Guillermo Calleja. El premi biosfera s’atorgarà i es donarà a conèixer el dissabte en acabar la sessió de projeccions pel propi jurat. 

A més a més, aquets mateix dia es farà l’estrena del curtmetratge documental EN MESQUIDA (2023, VOC, 12 minuts), film realitzat per Miquel Gomila i Arnau Cloquells, forma part de la segona temporada de la sèrie documental Inexperts. EN MESQUIDA presenta en Pere, un pescador de la cala de sa Mesquida que fa nansa. Un dia, es demana d’on prové el nom de la cala i a partir d’aquí, la veu del poble i la seva màgia fan un viatge a través de la toponímia del lloc.

Per acabar el cap de setmana, La nit del viatger arriba a la seva desena edició i en col·laboració amb la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma es projectarà Dolma Kang del mallorquí Tomeu Rubí amb la presentació i col·loqui dels protagonistes Tomeu Rubí i Cati Lladó (22 d’octubre). Un documental de l’expedició a la vall de Rolwaling (Himàlaia nepalí) durant la primavera de 2022. Pep Roig i Tomeu Rubí feren la primera ascensió en estil alpí del Dolma Kang (6.332m) per la paret sud-est. Tomeu Rubí(Mallorca) és aficionat a l’alpinisme des de fa més de 25 anys. Ha participat a més de 15 expedicions fora d’Europa i n’ha realitzat uns 10 documentals. Diferents d’aquests documentals han estat presentats a la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma.

Menorca Doc Fest també inclou concerts, presentacions, demostracions de fotografia, jornades, tallers i conferències. Compta amb el patrocini de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, Consell Insular de Menorca, Institut d’Estudis Baleàrics i l’Ajuntament des Mercadal.

TOTA LA PROGRAMACIÓ I MÉS INFORMACIÓ A www.menorcadocfest.com
Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.