Pedalejant entre la pluja, el sol i els núvols

El pas de la borrasca Aline s’ha convertit en la convidada inesperada dels gairebé 300 cicloturistes, que s’han enfundat aquest dissabte el seu mallot a la primera etapa de la XXII Volta Cicloturista Internacional a Menorca. Una jornada en què el pilot ha aconseguit esquivar l’amenaça de pluja pràcticament fins al final, en una mena de joc al gat i al ratolí, on els moments de sol, han deixat un recorregut per emmarcar. Als nervis habituals abans de la sortida de dissabte, se sumava aquest any la incertesa de l’organització a poder comptar amb les dues ambulàncies que viatjaven expressament de matinada des de Mallorca. El dia anterior, el fort temporal marítim ja havia posat en perill l’arribada del gruix de l’expedició de cicloturistes mallorquins i eivissencs, però finalment l’emoció pel retrobament, s’ha imposat a la nova edició de la prova menorquina, la darrera cita romàntica que queda al calendari de voltes cicloturistes que s’organitzen al nostre país, com la qualifiquen molts dels seus participants. A primera fila, sota l’arc de sortida, hi havia els protagonistes del ciclisme júnior que aquest any l’Associació Cicloturista de Menorca havia convidat. Joves talentosos sobre les dues rodes amb ganes de menjar-se el món com Lucas Abad, Rafa Martínez, Magdalena Deyá, Marcos Freire i Markel Beloki, cognoms il·lustres que compartien el moment del tall de cinta amb els seus llorejats pares Óscar Freire i Joseba Beloki, així com l?alcalde de Maó, Héctor Pons i el regidor d?esports Lázaro Alcaide. El director de la prova i ànima mater d’aquest esdeveniment, Arturo Sintes amb Lina Puig, no podien estar més emocionats si ho hagués tornat a aconseguir un any més i ja en van 22.

Far de Cavalleria

L’etapa d’aquest dissabte tenia reservat un primer tram de postal amb l’arribada de l’expedició fins al Cap de Cavalleria que ve precedida pel bell i sinuós Camí de Tramuntana com a aperitiu. Una ruta que ha lluït especialment al pas del gran grup entre el sol i els núvols amenaçadors, amb el mar encara embravit per les conseqüències de la borrasca. El retorn cap a Es Mercadal ha servit de parèntesis per a l’arribada a Ferreries i la pujada a S’Enclusa, on el pedaleig d’aquesta prova cicloturista no competitiva ha mutat en un dels moments d’adrenalina ciclista, amb l’escapada en solitari dels corredors més joves, que han fet demostració de la seva preparació per arribar abans al cim i en què també s’han vist acompanyats per alguns veterans que no volien perdre galons. La meta ha estat ajustadíssima en segons amb empats al crono de Toni Ballester, Markel Beloki, Xavi Mascaró, Marcos Freire i Rafael Martínez i haurà de ser la pujada a la muntanya Toro prevista per avui, la que aclareixi els dubtes de qui s’emporta finalment l’honor. Després del necessari avituallament, el pilot ha iniciat el retorn de nou a Maó, passant prèviament per Es Migjorn Gran i Alaior, on la pluja ha començat a fer acte de presència de manera persistent al seu pas pel Camí de Cutaines i Talatí, convertint el tram final de l’etapa al més incòmode i que la direcció de carrera ha intentat alleujar amb una reformulació del rutòmetre previst per arribar abans a la Plaça Constitució de Maó on el sol tornava a lluir de nou.

Portes obertes a l’exposició de la Fundació de Ciclisme Arturo Sintes

Dissabte a la tarda s’ha completat amb una sessió de portes obertes a l’exposició-museu de la Fundació de Ciclisme Arturo Sintes al Polígon Industrial de Maó, al nou espai on s’exposa part d’una extensa i històrica col·lecció dedicada al món de les dues rodes, que ha fet les delícies dels participants a la Volta Cicloturista amb els convidats. Demà més quilòmetres amb la pujada a Monte Toro.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.