Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi rosat de la DO Somontano que de segur us agradarà. Es tracta del Glárima Jove Rosat, elaborat amb un cupatge de Syrah i Cabernet Sauvignon. Verema nocturna a la segona setmana d’agost que li aporta frescor i equilibri.
Nota de tast
Aspecte: Rosa intens amb reflexes violàcis.
Nas: Sucoses notes de fruita vermella com la maduixa, el gerds i la síndria, acompanyades amb notes de iogur.
Boca: Intens i equilibrat, ple de matisos fruitals amb un atractiu final fresc i sedós.
Maridatge
Conserves de peix i marisc com cloïsses, escopinyes de gallet, navalles, musclos amb salsa de vieira, escabetxats, com també aquests mateixos però frescs i cuinats al vapor o a la planxa, o bé amb salses com la verda.
Pop a la gallega, sípia amb salsa, calamars a la romana o a l’andalusa, calamars plens a la menorquina, pop amb cebes, fritures de peix i marisc.
Plats de pasta i cuina italiana, des de pizza a rissotto passant per espaguetis amb cloïsses i gambes, macarronades de peix, tortellinis plens de salmó, o espagueti al nero di sèpia amb salmó o bé amb gambes vermelles.
Marida amb els arrossos de peix i marisc, també amb calderes i calderetes, a més de fideuades i arrossejats.
Canons amb conill, conill amb cebes, conill amb gambes, pollastre amb escamarlans.
També és una bona elecció per a cuina oriental o sudamericana, per tant bon company del sushi, dels tiraditos i ceviches de peix, tacos i enchiladas, com també d’una causa limenya amb pop o un aguachile de tonyina vermella.
Si voleu saber més d’aquest vi rosat jove, ple de fruita i amb molt bon bevent, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.