Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre gallec de la DO Valdeorras. Es tracta del Joaquin Rebolledo Tinto Barrica, elaborat amb raïms de Mencia, Ull de Llebre, Sousón, Garnatxa i Brancellao amb 9 mesos de criança i sense cap tractament físic o químic per a la seva estabilització tartàrica.
Nota de tast
Vista: Vermell granat, capa alta i bona llàgrima.
Nas: Elegant i molt net. Perfecta maduresa de fruites vermelles i negres. Regalesia, pebre bo, caramel… Notes especiades minerals i balsàmic.
Boca: Pas conscient i llarg, de tanins dolços i saborosos. Bona untuositat i estructura. Glicèrid, redó i post tast molt llarg i fragant.
Maridatge
És el vi ideal per acompanyar carns vermelles, plats de caça i formates curats, a més de plats de cocció lenta.
Ens anirà de meravella per a un sopar entre amics o amb parella on els protagonistes siguin els formatges vells de Menorca, com els de Quintana, Binigarba, Son Piris o Bini Atzem, que podrem acompanyar també amb una selecció d’embotits menorquins com sobrassada vella, cuixot, carn i xulla i botifarrons.
Si es trobam per a fer una caliuada és una molt bona opció per acompanyar no sols les carns de vedella vermella de Menorca al caliu, sinó també costelles de be o de porc a la brasa, botifarres, botifarrons, sobrassada i també talls de vedella a la manera argentina com vacio, entranya o xurrasco.
Amb la primavera d’hivern ens arriben aquests plats de caça com els cocs amb cega o amb tords, les guàtleres farcides de pastarral, els tords amb salsa, i també els arrossos on les carns de caça i els bolets en seran protagonistes.
Marida amb plats d’elaboració lenta com les panaderes, aguiats de carn, o clàssics com els canons amb conill o plats francesos com el bou a la bourguinon o el pollastre al vi.
Si voleu saber més d’aquest vi negre, ple de fruita i amb molt bon bevent, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.