La jove de 24 anys, que ha finalitzat el Grau Superior de Direcció de Cuina a L’Escola d’Hostaleria i Turisme de Barcelona, representarà a Menorca Regió Europea de Gastronomia en la setena edició del concurs anual organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT) que reuneix joves talents culinaris.
Cal destacar que entre els membres del jurat que valoraran als nou finalistes que participaran en la final del l’European Young Chef Award; estarà el menorquí Pau Sintes, qui l’any passat va ser proclamat guanyador en la final del certamen internacional que va tenir lloc en Trondheim-*Trøndelag (Noruega) amb una versió tradicional i innovadora d’albergínies plenes, un plat inspirat en una antiga recepta menorquina del segle XIX.
Sílvia Anglada i Toni Tarragó, que van ser en 2022 els mentors de Pau Sintes i també de la representant de Menorca Regió Europea de Gastronomia en l’edició del certamen culinari de 2021, Cristina Llorens, han repetit enguany l’experiència amb Cristina Pons Benavides, qui a més ha rebut classes d’anglès de la mà de Mikey Lewis i de francès amb Marc Gandolfo, gràcies a l’Escola d’Adults de Menorca. Així mateix, altres empreses com les Salines de La Concepció i Bodegues Sa Cudia han col·laborat oferint els seus productes per a l’elaboració de la recepta de la menorquina que s’elaborarà en Hauts-de-France i Uniformes Menorca s’ha encarregat del vestuari de la jove cuinera.
Durant les jornades de celebració del European Young Chef Award; es projectarà un vídeo de presentació de cadascun dels participants i, en el cas de Cristina Pons Benavides, la projecció audiovisual, elaborada per la FFTM per a Menorca Regió Europea de Gastronomia, destaca la riquesa gastronòmica de l’illa i defineix la cuina de Menorca “com una simfonia de sabors que reflecteixen la sintonia d’aquest territori”.
El vídeo fa referència directa també al compromís de Menorca amb la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, així com a l’excel·lent labor dels productors locals.