La Conselleria d’Educació i la Conselleria de Salut publiquen la guia d’educació afectiva i sexual per a primària

La directora general de Primera Infància i Atenció a la Diversitat, Neus Riera, i la directora general de Salut Pública, Elena Esteban, han rebut avui l’equip de mestres d’educació primària i les dues infermeres i sexòlogues que han estat els encarregats d’elaborar la guia didàctica per a l’educació primària que forma part del programa d’educació afectiva i sexual «Amb tots els sentits». La feina ha estat dirigida i coordinada per la mestra i psicopedagoga Ana María Amengual i per la metgessa Rosa María Aranguren.

La nova guia forma part del programa «Amb tots els sentits», que té com a principal objectiu que l’alumnat pugui adquirir el coneixement, actituds i habilitats necessàries per viure la sexualitat de manera segura i responsable amb relacions gratificants, igualitàries i no discriminatòries. A més, el programa «Amb tots els sentits» és un dels objectius del primer Pla de Coeducació i està estructurat en totes i cada una de les etapes educatives amb material específic per a cada etapa.

Així, per a l’educació primària s’ha elaborat un llibre de consulta per al professorat, amb contingut teòric sobre sexualitat en la infància i la pubertat. La guia didàctica conté propostes concretes per treballar el programa d’Educació Sexual Integral (ESI) a l’aula,  quadernets sobre sexualitat i el cos adreçats a l’alumnat, amb contingut explicatiu i activitats didàctiques sobre els temes que complementen les de la guia didàctica.

La guia està estructurada en 4 eixos (la sexualitat, les sensacions, la conducta sexual i l’art d’estimar), 10 unitats didàctiques i 70 activitats. A més, la guia també inclou un apartat de metodologia per a dissenyar activitats inclusives per donar resposta a l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.

Els centres d’educació primària ja tenen al seu abast aquesta nova guia, la qual se suma a les que ja es presentaren per a l’educació infantil i l’educació secundària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.