El PSOE de Ciutadella rebutja uns pressupostos “sense línia política ni idees clares per Ciutadella”

El PSOE de Ciutadella ha enviat un comunicat de premsa en el qual lamenta la falta de projecte i iniciativa de l’equip de govern de l’Ajuntament de  Ciutadella que s’ha vist plasmat en el projecte de pressupost municipal que ha sotmès a votació  a un plenari extraordinari i urgent, i que ha merescut el vot contrari socialista. La portaveu Carol  Cerdà explica que “és un pressupost sense línia política ni projecte de futur, cosa que ha quedat  demostrada quan l’equip de govern ha estat incapaç d’explicar-nos amb detall els seus propis  comptes”.  

Cerdà ha defensat al Ple que “l’equip de govern parla d’un pressupost continuista, cosa que  passaria si aquests comptes seguissin la mateixa línia política i el projecte de govern anterior,  però açò no és així, ja que la seva és una proposta sense projecte, sense línia política i sense  visió a mig i llarg termini”. A més, la portaveu socialista ha criticat l’actitud prepotent d’un equip  de govern que està en minoria i que no fa cap esforç per intentar consensuar el projecte  segurament més important que es vota als plens, com són els pressupostos municipals.  “S’omplen la boca de la paraula acord, consens i diàleg, però vostès simplement han intentat  aconseguir el vot de l’oposició amb uns comptes que han catalogat com a continuistes però que  l’únic que pretenen és que vostès puguin continuar asseguts a les cadires de comandament”,  critica Cerdà.  

En aquest sentit, a dia d’avui encara no s’ha convocat cap comissió específica per presentar els  comptes, com sí es va fer els dos darrers anys anteriors, fet que l’actual tinent de batle d’Hisenda  havia aplaudit quan era a l’oposició. Ben al contrari, l’actual equip de govern va entregar fa deu  dies als partits de l’oposició un arxiu d’Excel “sense cap catalogació per capítols ni programes  amb la clara intenció de dificultar l’anàlisi de la proposta”. Tot i així, es va veure clar que era una  proposta purament tècnica, sense una memòria d’alcaldia que resumís la intencionalitat dels  comptes. Aquesta memòria va ser entregada el passat divendres, és a dir, cinc dies abans del  Ple. 

Tot i aquesta falta de transparència i la voluntat clara de no cercar el consens i l’acord, els  pressupostos que pretenia aprovar l’equip de govern implicaven una pujada de la despesa  corrent, cosa que contrasta i molt amb l’actitud del PP quan estava a l’oposició i deia que els  comptes de l’anterior equip de govern de progrés “només gastaven però no invertien”. Idò ara  ens trobam amb una proposta que incrementa la despesa corrent (passa del 40,93% del total el  2023 al 41,9% el 2024), i que redueix de manera dràstica la inversió, reduint-la en 1,3 milions  d’euros i passant de representar el 4,9% del pressupost el 2023 a un 1,4% el 2024.  

A més, comenten des del PSOE Ciutadella, aquest projecte de pressupostos són “una nova demostració de la doble cara del PP,  segons si són a l’oposició o al govern”. Així, Carol Cerdà ha recordat que l’any passat proposaven  una baixada de l’IBI, fins i tot la quantificaven en un 5 per cent. “Vostès deien que aquest  descens significaria deixar d’ingressar 600.000 euros, i que l’Ajuntament es podia permetre  aquesta baixada, i fins i tot una superior. Llavors, on és la baixada d’impostos? On són les  partides que quan eren a l’oposició deien que es podien retallar?”.  

Des del PSOE Ciutadella comenten que, si s’analitza la memòria d’alcaldia presentada per l’equip de govern, “queda clara la manca de  projecte d’aquest equip de govern, ja que no s’inclou cap actuació en àrees com Esports,  Turisme, Joventut, Festes, Igualtat, Aigua… I a més, no hi ha cap informació sobre temes molt  importants, com quines actuacions es faran en relació al Born, a l’àrea de cultura, en matèria de  serveis socials o les intervencions a l’escorxador.” “No veiem un projecte de ciutat, no veiem  idees, ni objectius ni línies de feina de les diferents àrees, no veiem en definitiva que vol aquest  equip de govern per Ciutadella ni per als ciutadellencs i ciutadellenques”, ha resumit Carol  Cerdà, afegint que “la responsabilitat d’aprovar els pressupostos és de l’equip de govern, i estant  en minoria es necessita el suport dels partits de l’oposició, però vostès han cregut que amb un  pressupost quadrat i una memòria d’alcaldia que no ens explica res, els partits de l’oposició li  donaríem suport sense cap esforç per part seva per consensuar o acordar, i no podem donar  suport a uns pressupostos sense rumb, que clarament van a una deriva si darrera no hi ha un  projecte definit, i l’equip de govern no el té”. 

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.