Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un cava que de segur us agradarà per aquestes festes i que pertany als reconeguts cellers Codorniu. Es tracta del Cuvée Original, que és un homenatge al primer cava elaborat per Josep Raventós al 1872. És un Brut ecològic i vegà amb el cupatge tradicional de Macabeu, Xarel·lo i Parellada.
Nota de tast
Vista: Groc pàl·lid amb bimbolla molt fina i persistent. Corona blanca al centre de la copa.
Nas: Destaquen els aromes fruitals com els de la poma Granny Smith, a més dels florals i notes dolces d’ametlla fresca.
Boca: Equilibrat, fresc, cremós i de prolongat record.
Maridatge
És el cava ideal per a ressaltar els sabors naturals de la cuina sana i poc condimentada, on el producte en serà el protagonista. També marida amb woks, papillotes, verdures a la graella, peixos a la planxa o al vapor i les carns blanques, sense deixar de banda els rostits i la cuina nadalenca.
Acompanya els musclos, escopinyes de gallet i cloïsses al vapor o a la planxa. També les navalles a la planxa, els cornets de mar bullits o unes gambes o escamarlans a la graella.
Si opten pels papillotes, podem provar amb un de lloms de lluç amb verdures, o bé de filets de llenguado amb carabassó i pebres vermells, com també peixos a la sal com les orades, llobarros i besucs.
Graellades de verdures de temporada i també d’amanides tèbies com la de formatge de cabra amb fruits secs o amb foie.
Marida a la perfecció amb els peixos blancs, com el corball, a la graella o al forn, a més del plats on el bacallà en serà el protagonista.
Plats de cuina nadalenca com el gall dindi al forn, els canelons, la sopa de la reina, el bullit de Nadal i els rostits com la porcella, el capó o l’anyell.
Si voleu saber més d’aquest cava boca fresca, llarga i ple de sensacions aromàtiques el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.