Comença la primera edició del programa de divulgació “Ja som patrimoni mundial” La primera activitat serà el diumenge 14 de gener amb una excursió al poblat talaiòtic de Montefí i a la naveta des Tudons, Ciutadella

Analítiques i proves de restauració a la Naveta des Tudons. foto CIM

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca i l’Agència Menorca Talaiòtica organitzen la primera edició del programa de divulgació «Ja som patrimoni mundial», per commemorar l’entrada de Menorca Talaiòtica en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

El programa ofereix activitats, sortides i visites guiades que permetran conèixer de ben a prop els valors socials, culturals i ambientals del nostre patrimoni. Les sortides van dirigides a totes les edats i perfils amb diferents inquietuds, i es faran un cap de setmana al mes, des del gener de 2024 fins al desembre de 2024, menys juliol i agost.

La primera activitat serà el diumenge 14 de gener a Montefí i a la naveta des Tudons, en el marc de la Diada del Poble de Menorca. Caminarem pel camí Reial (camí Vell) per descobrir dos paisatges prehistòrics (Montefí i la naveta des Tudons). Coneixerem com era la vida i la mort del seus habitants durant la prehistòria i també farem un bot en el temps per explicar els fets ocorreguts a la Naveta l’any 2018 i saber de quina manera es va procedir per tal de recuperar el monument. Hi col•aboren: Es Tudons SRM, Xisco Isbert i Lina Torres.

En les 10 activitats programades al llarg del 2024 podrem veure el patrimoni de la nostra illa des de diferents prismes. En totes ens acompanyarà un arqueòleg per explicar-nos el jaciment en qüestió, però també disposarem de diferents especialistes, com biòlegs, geòlegs o, fins i tot, els propietaris del lloc, que ens aniran complementant els continguts, perquè així puguem comprendre la pluralitat del patrimoni de l’illa. Perquè no només són importants els jaciments en si, sinó que, com es recull en la declaració com a patrimoni mundial, també té molta importància el paisatge que els envolta, el lloc en el qual s’ubiquen geològicament o les gestions que fan els propietaris per mantenir el patrimoni i el paisatge actual, principalment agrícola.

El cost d’aquesta activitat és assumit per l’Agència Menorca Talaiòtica. Les places són limitades i cal apuntar-s’hi amb uns dies d’antelació a través del web www.menorcatalayotica.info. Cada persona podrà reservar plaça per dos adults i tres fillets com a màxim. Els interessats rebran un correu amb informació sobre el punt de partida i l’hora de trobada. Per a qualsevol dubte o qüestió podeu telefonar o enviar un whatsapp al 689 33 28 88.

Les excursions programades són les següents:

Diumenge, 14 de gener: UN PAISATGE AL FIL DEL TEMPS. De Montefí a la naveta des Tudons pel camí Reial.

Diumenge, 25 de febrer: EL TALAIOT EN EL PAISATGE MENORQUÍ. De Sant Climent a Cornia.

Dissabte, 9 de març: ELS RECINTES DE TAULA, ÚNICS AL MÓN. Torralba d’en Salort.

Dissabte, 13 d’abril: EL CICLE DE LA VIDA AL BARRANC DE BINIGAUS. De Binicodrell al barranc de Binigaus.

Dissabte, 25 de maig: DOP ARQUEOLOGIA MENORQUINA. De Ferreries a Son Mercer de Baix.

Dissabte, 8 de juny: LES ESTRELLES DE LA PREHISTÒRIA. El jaciment de Son Catlar.

Dissabte, 21 de setembre: PATRIMONI MUNDIAL ENTRE EXPLOTACIONS AGRÍCOLES. A Talatí de Dalt pel camí Vell.

Diumenge, 20 d’octubre: EL PRIMER DE MOLTS. Jaciment de Trepucó.

Diumenge, 17 de novembre: LA PREHISTÒRIA D’UNA ILLA DINS L’ILLA. Des Grau fins a la torre de Rambla seguint el Camí de Cavalls.

Dissabte, 14 de desembre: VIDA I RITUALS TALAIÒTICS. Museu de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.