Menorca acull nou showcoockings per promocionar la gastronomia en busca del nou Jove Xef Menorquí

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), de la mà dels vuit municipis de l’illa, ha engegat un recorregut de demostracions culinàries en viu durant els mesos de desembre i gener. Aquests esdeveniments serviran per preparar plats en directe i, a més, promocionar les bases del concurs Jove Xef Menorquí, que triarà el representant de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia en el premi European Young Chef Award 2024. Aquestes demostracions, que van començar a Fornells el passat 23 de desembre, s’allargaran fins al 28 de gener a Es Castell.

Aquesta iniciativa no només busca promocionar la deliciosa gastronomia menorquina, sinó també acostar receptes especials als menorquins que assisteixin a les diferents demostracions. A Fornells, els cuiners designats van ser Pilar González, emprenedora i propietària del restaurant familiar Can Tanu, i Joan Caballo, cuiner del Petit Gastrobar a la població del nord. El batle des Mercadal, Joan Palliser, el regidor de Fornells, Carlos Rotger i la directora de Promoció Turística del Consell Insular, Begoña Mercadal, van presidir l’acte organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca acompanyats dels regidors de l’ajuntament des Mercadal, Tóbal Pons i Nerea Nevado.

La següent parada del recorregut va ser el dia 30 a la Plaça Pare Camps d’Es Mercadal, a càrrec del mestre cuiner Miquel Mariano juntament amb Francesc Aguiló. A més, l’acte va servir per projectar el vídeo ‘Segones Oportunitats’, guanyador del Food Film Menú 2023 a la categoria d’Innovació, Creativitat i Oportunitats Laborals.

Ja a l’any 2024, la ruta continua a Ciutadella demà, 12 de gener, a Can Saura, Museu Municipal de Ciutadella, a les 12 hores; a Alaior el dia següent, a la mateixa hora al Convent de Sant Diego, mentre que a Es Migjorn serà el dia 14 de gener, a les 11 hores a Sa Plaça. La cita a Maó tindrà lloc a l’Esplanada el dia 17 a les 11h; mentre que la Plaça de Sa Creu, a Sant Lluís, serà l’escenari el dia 21 i la Casa Gastronòmica de Ferreries ho serà el dia 27, tots dos a les 12 hores. El recorregut acabarà el 28 de gener a la Sala Polivalent des Castell, a les 12h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.