L’Ajuntament agilitza la instal·lació de fibra òptica al nucli antic de Ciutadella Aquesta setmana s’ha començat la instal·lació de les arquetes 

Diferents instal·lacions, tant d’ADSL com de fibra òptica, en diverses façanes del casc antic. Fotos: Cototo Wifi

L’accés a la connexió a Internet d’alta velocitat ja és més a prop pels veïns i veïnes del nucli antic de Ciutadella. Això és així perquè l’Ajuntament de Ciutadella ha iniciat la instal·lació de les arquetes que han de permetre la connexió de la fibra òptica a les habitatges i negocis del centre.

Serà el pròxim 29 de maig quan el servei actual d’ADSL deixarà de ser operatiu i, per tant, els actuals usuaris es quedarien sense connexió. Aquest fet ha precipitat la decisió del consistori d’assumir aquestes tasques per instal·lar fins a 80 armaris de connexió.

Les actuacions, que han començat pels carrers Castell Rupit, Portal d’Artrutx, Ses Andrones i a la zona interna de les avingudes Negrete i Conqueridor, seguiran després pel carrer de Ses Roques, Santa Magdalena, carrer de Cal bisbe, carrer de Sant Cristòfol, Sant Sebastià, Santa Clara, carrer de la Puríssima, carrer d’Alaior, carrer de Sant Jaume, carrer de Sant Bartomeu, carrer de Santa Helena, carrer de Santa Clara, carrer de Sa Carnisseria, carrer de Sant Antoni, carrer de Pere Capllonch, carrer des Forn, carrer des Mirador, carrer Major des Born, carrer de Sant Francesc, carrer de Sant Jeroni, carrer i plaça del Roser, carrer de Nostra Senyora dels Dolors, carrer Santíssim, carrer dels Gelosos, carrer de Ses Parres, carrer de Sa Palma, carrer Estret, plaça dels Pins i plaça de Ses Palmeres.

Tanmateix, l’ordre d’aquestes actuacions vindrà marcat per qüestions tècniques i logístiques en funció de les tasques que s’hagin de realitzar a cada zona i dels acords amb els veïns i veïnes, amb la intenció de causar el mínim de molèsties.

En aquest sentit, totes les arquetes se situaran en zones públiques, de vianants i accessibles. Tampoc està prevista la canalització, tret d’aquells casos en què sigui inevitable per tal d’evitar el cablejat aeri, segons la normativa municipal vigent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.