Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanan un vi de la DOCa Rioja que us sorprendrà. Es tracta de l’Heraclio Alfaro – Criança 2019, que pertany als productors de l’Albariño Terras Gauda, que amb aquest vi van fer la seva entrada a La Rioja a 2026 amb les seves vinyes a la finca Egomei, després del seu pas per les DO El Bierzo amb el Pittacum, i DO Ribera del Duero amb el Quinta Sardonia. El cupatge d’aquest Heraclio Alfaro Fournier està format per Garnatxa, Ull de Llebre i Gracià amb 12 mesos de criança en barrica francesa de roure.
Nota de tast
Vista: Atractiu color intens amb ribet violeta fosc
Nas: Ric en matisos. Fruita negra, confitures, espècies i notes de criança que ens recorden la vainilla, entre altres.
Boca: Explosió de plaers amb molta fruita madura i un toc especiat de criança. Fresc i llarg amb tanins ben estructurats i equilibrats que el fa suau i bo de passar.
Maridatge
Ideal per a unes costelles de porc al forn amb patates, un llomillo de porc faixat farcit de formatge de Son Piris i sobrassada, costelles de porc al caliu, costellam de porc al forn amb herbes provençals o carn de porc amb esclata-sangs, peus de porc amb salsa, frit mallorquí, llom amb cames seques o greixera de peus de porc. També per acompanyar embotits de porc com sobrassada al caliu dins un cóc; mongetes amb botifarra, un xoriços al vi o una taula de pernil de Guijuelo.
Truita de patates, truita de marrania, ous al plat amb sobrassada, macarronada de carn, canelons de rostit, canons amb conill.
Brandada de bacallà, panadera de bacallà, bacallà amb pebres torrats, bacallà a la crema, bacallà amb porros, bacallà al forn amb llet, bacallà gratinat amb all i oli.
Gall d’indi al forn amb salsa de magranes, guàtleres plenes de pastarral, porcella rostida, llom amb pomes fogasses, cuixa de be al forn, conill amb cebes o amb ametlles, pollastre amb pilotes, pollastre amb gambes, pollastre amb fesols.
Arròs amb tords, arròs amb esclata-sangs i conill, arròs amb colomí, arròs amb perdius, arròs amb costella pelada i sípia amb gambes vermelles…
Si voleu saber més d’aquest sorprenent vi de la DOC Rioja amb ànima gallega el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.