Miriam Triay / Ciutadella – Pardal en un arbre. Bird on a Tree. La nova cançó de Guiem Soldevila, que es publicarà a totes les plataformes digitals demà, 20 de març, el dia de l’equinocci de primavera, està basada en el poema de la jove escriptora Roser Moll. Una confluència entre música i poesia. Dues maneres de concebre un mateix missatge.
“El poema tracta de la pèrdua, un tema intrínsec a la naturalesa humana, i pretén transmetre el missatge esperançador que una persona no se’n va mai del tot si viu en el record”, confessa Moll. Una percepció que pretén, en tot moment, ja sigui a través de la lectura del mateix poema, o escoltant la versió musicada que es publicarà, que tota persona s’hi pugui sentir identificada, “independentment de l’edat i les circumstàncies vitals”.
Es tracta, i com el mateix títol indica, d’un poema en anglès, que aboca un estil senzill, planer, i fàcil de concebre, com ambdós artistes asseguren. Una puresa en l’obra original que el músic ha volgut transportar a la seva melodia. “He tractat de percebre la música interna del poema i defugir de grans ornamentacions. Descobrir-ne l’essència i deixar-me endur per la seva melodia, que, per altra banda, em va sorgir de seguida en llegir-lo per primera vegada”, explica Soldevila.
Una simbiosi entre ambdues arts creadores, que ha donat com a resultat aquesta peça, capaç de transmetre i albergar musicalment, el que les lletres ja feien per si soles. Dit d’una altra manera, i en paraules de Moll: “En Guiem va respectar l’estil senzill de la composició poètica i en va elaborar una cançó, a parer meu, tant tendra com corprenedora”.
Una confluència que, pel que es veu i respira, no serà la darrera vegada que la podrem escoltar. “El que escriu na Roser és profundament inspirador i estic molt content que els nostres camins creatius s’hagin creuat”, confessa el músic. Un encreuament que, potser, i ara que ja s’ha donat, esdevindrà en més col·laboracions, interpretacions, i cançons.
Bird on a Tree, llavors, estarà disponible a partir de demà, 20 de març, en totes les plataformes. Encara que ja es va estrenar en directe el setembre de l’any passat en el Festival de ‘Fosquets de Lithica’. És més, i una volta acabat aquest concert, el músic ja “tenia clar que volia gravar-la en estudi”. I així ha estat, després de mesos de treball i compenetració.
Un single que ha sigut possible gràcies a l’edició de Satélite K, a la gravació i producció del mateix artista, amb l’ajuda de Mathias Chaumet a les mescles i Yves Roussel al mastering. I que presenta “una evocadora imatge del reconegut fotògraf menorquí Antoni Cladera titulada Lutea (prové del nom Ophrys Lutea, Orquídia de Menorca)”, com a portada.