Es millora a Cala en Bruc la senyalització que fa referència al perill de saltar des dels replans, en tres idiomes i als principals accessos Comencen les obres de reparació d’un dels replans malmès, durant l’hivern, a causa d’un temporal

Durant l’hivern, a causa d’un temporal marítim, es van produir desperfectes importants a un dels replans de la cala. En aquell moment, des de l’Ajuntament es va valorar la feina, es va informar de les actuacions de reparació a la direcció general de costes i, el passat 10 d’abril, la junta de govern va adjudicar les obres. Serà l’empresa Obres sa Taula S.L. la qual s’encarregarà de la reparació del replà, per un import de 18.113,25 €, IVA inclòs. Està previst que les obres comencin durant la setmana vinent i que finalitzin abans del 15 de maig.

També s’ha decidit millorar la senyalització referent al perill de saltar des dels replans de Cala en Bruc. Per aquest motiu, s’han instal·lat tres cartells informatius en tres idiomes: català, castellà i anglès, als principals accessos als replans de la cala. També s’han senyalitzat les principals zones de salt amb diversos senyals horitzontals pintades.

L’objectiu d’aquesta senyalització és informar els usuaris de la cala, tant locals com visitants, del perill de patir lesions medul·lars en cas de saltar des de les plataformes de bany. L’Ajuntament de Ciutadella recomana no saltar en cap cas, però si la persona decideix saltar, sempre baix la seva responsabilitat, se li ofereixen una sèrie de recomanacions de seguretat:

Començar a fer-ho per les zones de manco altura. A manera de prova.

Comprovar que no hi ha ningú a baix a l’aigua abans de saltar. Sembla obvi, però hi ha gent que salta sense mirar.

Comprovar que el fons marí té suficient profunditat.

No saltar agafats a una altra persona. En cas de llenegar, es poden fer mal les dues persones.

Vigilar les roques llenegadisses. Si el punt des del qual es vol saltar està banyat, vigilar a l’hora de saltar, ja que es pot llenegar.

No saltar si hi ha ones o mala mar. Les ones poden fer que la profunditat canviï en el moment del salt.

Comprovar que no hi ha borbs.

En cas que es vegi algun desperfecte a les escales o a les plataformes, s’ha d’avisar a les autoritats, telefonant al 971 38 10 50 o informant des del web municipal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.