Setmanari El Iris del 7 de maig de 1949

El Setmanari El Iris del 7 de maig de 1949, a la portada s’informava de diferents temes com la celebració del Dia de Prelat i del Seminari, la benedicció dels camps de Menorca des de la muntanya del Toro per part del bisbe Bartomeu Pascual. L’apotecari Gabriel Martí Bella publicava un article sobre els ametllers, la seva sembra, adobs i creixements dels mateixos. La Instantània feia esment al refrany “fins el 40 de maig” i parlava dels dies freds, ventosos i amb aiguades que estava vivint Ciutadella aquella primavera de fa 75 anys, i que eren molt ben rebudes per la pagesia.

Un grup d’arqueòlegs estrangers havia de visitar Menorca entre el 6 i el 9 de juny, convidats pel CSIC.

El gremi de servents celebrà el 27 d’abril la seva festa patronal per primera vegada, a l’església de la Mare del Déu del Carme, on va ser beneïda una imatge de Santa Zita, patrona del gremi.

Amb el mes de Maria començava la temporada de primeres comunions a Ciutadella.

El NODO publicava una filmació de l’arribada de les filletes austríaques a Barcelona, entre elles les que havien arribat a Ciutadella.

Els salesians celebraven les seves Noces d’Or.

Es celebrava un campionat de futbol juvenil amb la participació dels equips Sant Isidre, Sant Miquel, Juvenil i Olímpic.

A la contraportada, la Pàgina Menorquina del doctor Pere Hernández Sastre, glosava la figura de reverend Querubín Juan Pons i la seva tasca evangelitzadora a Carmel, California. També a la secció de toponímia parlava del cult a la terra, i a la secció de folklore, escrita en llengua catalana de Menorca, publicava “Es secret den Bep Batlle”, recollit per Antoni Cursach.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.