El Govern del Consell Insular valora de manera molt positiva el Decret llei de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives El text atén les propostes del Consell Insular destinades a fer més efectiva i eficaç la gestió

El Govern del Consell Insular de Menorca valora de manera molt positiva el Decret llei de mesures urgents de simplificació i racionalització administratives de les administracions públiques de les Illes Balears, perquè incideix en un dels eixos en el qual el Consell Insular està fent feina: simplificar tràmits i eliminar burocràcia per tal de fer més efectiva, àgil i eficaç la gestió dels ciutadans davant les administracions.

“El decret atén a propostes del Consell en el sí de la Comissió de simplificació administrativa. És positiu, per exemple, pel que fa a la gestió de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera. Contribueix a la seva eficiència, ja que els canvis que proposa el Govern ajudaran a desburocratitzar i a eliminar tràmits redundats evitant duplicitats. Alhora, es manté al màxim la preservació i protecció del medi ambient i dels ecosistemes”, argumenta el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació de Menorca, Simón Gornés. “A partir d’ara s’atorgarà més protagonisme al consell científic de la Reserva de Biosfera per tal de realitzar una gestió adequada basada en criteris objectius”, afegeix Gornés.

Pel que fa a l’àmbit de l’Ordenació Territorial, la consellera de l’àrea, Núria Torrent, explica que s’elimina la duplicitat de les cèdules d’habitabilitat de primera ocupació, que era un dels eixos en els quals també estava fent feina el departament. “Beneficia al ciutadà perquè eren dos tràmits duplicats que feien perdre temps als ciutadans”, explica la consellera d’Ordenació Territorial i Turística de Menorca, Núria Torrent. A més, la consellera considera que el decret vol regularitzar habitatges que són majoritàriament primers habitatges, contribuint a donar estabilitat habitacional als ciutadans. “I es proposa fer-ho millorant també el medi ambient, ja que es requeriran una sèrie de mesures respectuoses pel que fa a la gestió de l’aigua, l’eficiència energètica o la contaminació lumínica”, reflexiona Torrent. “No es construiran en cap cas noves edificacions en rústic sinó que es donarà solució als casos existents amb infraccions ja prescrites, que durant anys han representat un problema social i ambiental”, conclou la consellera d’Ordenació Territorial i Turística de Menorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.