El PP Maó demana una ordenança d’inspecció d’immobles per prevenir possibles esfondraments La nova ordenança que proposa el PP actuaria com una ITV d'edificis amb una antiguitat superior als 50 anys

El Partit Popular de Maó portarà aquesta tarda al ple de l’Ajuntament una proposta per crear una nova ordenança d’inspecció d’immobles amb una antiguitat superior als 50 anys, com a mesura preventiva davant d’esfondraments d’edificis.

El portaveu del PP Maó, Mateu Aínsa, destaca que “davant les recents esfondraments a diferents cases de Ciutadella, es fa evident la necessitat d’implementar a Maó una ordenança sobre la inspecció d’immobles i així poder evitar tragèdies que poguessin passar”.

La Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) és un sistema de control periòdic de l’estat dels edificis d’habitatges per verificar el deure que els propietaris tenen de conservar i rehabilitar els seus immobles. Aquest informe descriu l‟estat actual de l‟edifici i les deficiències detectades, així com el termini per esmenar-les i la qualificació de l‟estat general de l‟edifici.

Assenyala Aínsa que “l’objectiu que Maó tingui una ordenança que funcioni com una ITV d’immobles, com la que tenen a Ciutadella, és simplement poder comprovar l’estat de conservació dels edificis i de prevenir esfondraments, assegurant el bon estat i manteniment de les condicions de seguretat i salubritat de les edificacions, a més de protegir el patrimoni històric de la nostra ciutat”.

“Pensem que és una proposta en positiu, que va en benefici de la seguretat de tots els maonesos i esperem que l’equip de govern d’Héctor Pons i els altres partits polítics la votin a favor”, conclou el portaveu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.