L’Ajuntament obre expedient sancionador a l’empresa contractista per l’ampliació del termini d’execució de la reforma del Camí de Baix

Durant la Junta de Govern d’ahir, l’equip de govern va acordar ampliar el termini per a la finalització de les obres del contracte d’obra del projecte de reforma del Camí de Baix (entre la plaça des Pins i el carrer de València), alhora que es va iniciar un expedient de penalització a l’empresa contractista «Antonio y Diego SA».

Fou a principis d’agost de l’any passat quan la Junta de Govern va acordar adjudicar a aquesta empresa el contracte d’obra per a l’execució del “Projecte de reforma del Camí de Baix”. Aquest era subscrit per part de l’enginyer municipal de camins, canals i ports i l’enginyer tècnic d’obres públiques, d’acord amb el Plec de clàusules administratives particulars i amb l’oferta econòmica presentada per un preu, amb l’IVA inclusivament, d’1.256.374,71 €, i per un termini de cinc mesos.

Posteriorment, amb data del 15 d’abril de 2024, l’empresa contractista va presentar una instància on se sol·licitava una ampliació del termini d’execució de les obres fins al dia 21 de juny de 2024.

Un mes després, els enginyers municipals, tècnics redactors del projecte i directors de

l’obra van emetre un informe en resposta a la sol·licitud d’ampliació del termini, en el qual es deia que “en cap moment” la mitjana de personal treballant a l’obra havia estat de 14 treballadors, tal com s’especificava al PSS presentat pel contractista.

Així, s’ha notificat a l’empresa l’expedient de penalització per incompliment del termini total d’execució, per un import de 0,60 €/dia per cada 1.000 € del preu del contracte sense IVA, fet que representa un import de 622,99 €/dia. Si les obres finalitzen el 21 de juny de 2024, el retard total no justificat de les obres serà de quaranta-nou dies, que representa una quantia total de 30.526,51 €, que representa el 2,94% del preu del contracte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.