Els guardons anuals que atorga l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears (APEGIB) s’entregaran a Menorca els dies 21 i 22 de setembre en el marc d’Arrels, la fira de producte local i cuina menorquina que es celebrarà al Recinte Firal des Mercadal, i que compten amb el suport de la naviliera Balearia, la Fundació Foment Turisme de Menorca i el Consell de Menorca.
A l’edició d’enguany, s’entregaran a Menorca dels Premis Gastronòmics de Menorca i també els de Mallorca, Eivissa i Formentera.
Relació de premiats Menorca
Cuiner de l’any: Sergi Villalonga, Cafè Balear. (Ciutadella).
Restaurant revelació: Vermell, de l’hotel rural Vestige Son Vell. (Ciutadella).
Reboster/Pastisser de l’any: Juan Carlos García, gelater, La Fàbrica de Farry. (Es Mercadal.
Millor cap de sala: Víctor Torrent Vivó, Pinzell Restaurant (Ciutadella).
Trajectòria professional: El Paladar, amb botigues a Menorca, Mallorca i Evissa.
Promoció del producte local: Vicent Vila, cuiner jubilat, Es Molí de Foc (Sant Climent, Maó).
Millor gastrobar: Calucha (Maó).
Millor restaurant de cuina menorquina, Premi Ramon Cavaller: Sa Fonda (Fornells).
Relació premiats Mallorca
Premi a la crítica gastronòmica: Bernabé Caravotta, cuiner. (Palma).
Premi Cati Juan de Corral: Gelateria Can Miquel. (Palma).
Relació Premiats Eivissa i Formentera
Premi Crítica: Herbes Marí Mayans (Eivissa)
Premi Joan Castelló i Josepa Orvay: Virgínia Marí, pòstum (Eivissa).