Xoriguer presenta el seu primer gin Eco, amb ingredients 100% ecològics L’empresa menorquina estira la seva estratègia de consum amb dos xrubs creats en col·laboració amb el xef Hugo Muñoz amb la idea de presentar una nova manera de gaudir l’icònica ginebra de Maó

Foto: Gin Xoriguer

Destil·leries Xoriguer no para d’innovar i de treure productes que desafien les possibilitats de l’icònic gin de Maó. Eco, el seu primer destil·lat orgànic, i la recent presentació, al restaurant Ugo Chan de Madrid, de Gin Xoriguer+Xrub, la nova estratègia de consum de la famosa beguda menorquina, en són els exemples més recents.

Organic Gin Xoriguer, que la firma menorquina acaba d’incorporar tot just al seu catàleg, s’elabora amb ingredients naturals 100% ecològics a partir de la recepta de Gin Xoriguer, datada al segle XVIII, i d’acord amb el mateix mètode de destil·lació, anomenat one-shot method, als alambins centenaris de les instal·lacions del Moll de Ponent del port de Maó. “Des del 1945, venim elaborant Gin Xoriguer sobre la base d’una recepta amb pocs ingredients i un mètode de destil·lació tradicional que se serveix de llenya procedent del desbrossament dels boscos de Menorca i aigua de mar per refrigerar el procés. El que fem amb Organic Gin Xoriguer és incorporar al procés de destil·lació baies de ginebre, que seleccionem a mà i alcohol ecològic”, explica el gerent de la companyia, Adolfo Vilafranca.

Adolfo Vilafranca, gerent de la companyia Gin Xoriguer. Foto: Gin Xoriguer

El directiu i cara visible de l’empresa afirma que amb aquesta nova referència (38º/70 cl.), “pretenem expressar el nostre compromís cap a formes de producció sostenibles, més respectuoses amb el medi ambient i els recursos naturals, a més de donar resposta als molts consumidors que comparteixen aquesta sensibilitat i aposten per productes amb el segell ECO”.

La destil·leria que dirigeix Vilafranca ha agilitzat la producció del seu Organic Gin Xoriguer per ser present a FEiM!, la festa ecològica i musical de Mallorca celebrada el passat 8 de juny a Porreres, i per a la qual s’ha llançat una edició especial. Aquesta festa ha estat el destí d’aquestes ampolles, que poden trobar-se també a les botigues que la firma té al port i la plaça del Carme  de Maó.

Gin+Xrub
El restaurant Ugo Chan de Madrid va acollir el passat dilluns, 15 d’abril, la presentació de Gin Xoriguer+Xrub, la nova estratègia de consum del Gin de Maó que impulsa Destil·leries Xoriguer.  L´esdeveniment ha permès comprovar la idoneïtat del shrub al´hora de canviar els hàbits de consum de la popular ginebra menorquina, gràcies a dues propostes creades en col·laboració amb Hugo Muñoz, un dels millors xefs i experts en gastronomia japonesa d´Espanya, Hugo Muñoz (Ugo Chan, 1 estrella Michelin).Concretament, les preparacions proposades són Xrub Herbáceo i Xrub Cítric, amb els quals Destil·leries Xoriguer es disposa a conquerir les tardes infinites. El primer s’elabora a base de vinagre d’arrós, en una aclucada d’ulla a la cuina japonesa i dóna un toc dolç a qualsevol recepta de còctel. El seu perfect serve es compon de Gin Xoriguer, Bitter Amaro i un toc de soda, tot això en un got alt, amb gel roca i twist de taronja i una rodanxa. La mateixa base amb reminiscències japoneses es barreja ara amb tocs cítrics al Xrub Cítric, el que dóna com a resultat un shrub fresc i equilibrat, perfecte per crear elaboracions com el Tom Collins. Amb Gin Xoriguer, top de soda i un twist de llimona amb la rodanxa, en got baix i amb gel roca, tot agitat en coctelera. Muñoz i el seu equip, i els responsables de Destil·leries Xoriguer ha fet gala de la sintonia que ja va mostrar a la fira Horeca Menorca, que va acollir la primera presentació d’aquesta nova estratègia.“Ens semblava un repte molt estimulant, en primer lloc, crear un shrub, cosa que mai no havíem fet i, d’altra banda, aconseguir que fes una picada d’ullet japonesa i es pogués relacionar amb Ugo Chan», explicà el xef Muñoz als assistents, entre els quals periodistes especialitzats i crítics gastronòmics.Per part seva, José Carlos Camps, director comercial de Destil·leries Xoriguer, assenyalà que «fer feina amb Hugo i el seu equip ha estat tot un honor. N’hem après moltíssim i hem unit el millor de Xoriguer i Ugo Chan per crear Xrub, que creiem serà tota una revelació per a la cocteleria.».

Hugo Muñoz (Ugo Chan), cuiner d’1 estrella Michelin. Foto: Gin Xoriguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.