Carlos de Salort Pons Caixer Senyor (2024-25)

Foto: Àlvaro Anglada

Miriam Triay / Ciutadella – Carlos de Salort Pons (Ciutadella, 2002), és un gran amant de les festes de Sant Joan, i dels animals protagonistes d’aquestes. Li encanta qualcar, i, de sempre, viu les festes amb una intensitat clau, heretada de la seva família, amb la qual, afirma, té una molt bona relació. “Tenc la gran sort de tenir una família molt santjoanera. La implicació per part de tots és una meravella. Som un equip”.

En aquest cas, i tenint en compte el paper que jugarà aquest bienni, destaca el seu pare, Carlos de Salort i Sintes, caixer senyor dels anys 1980-81. “Tenc la sort que el meu pare em pot transmetre tota la seva experiència en la festa. I encara que sigui una llàstima no haver pogut veure’l en persona, tenc moltes fotos i records que m’han transmès els altres”.

Igualment, i encara que no el pogués veure dalt cavall, sí que podrà compartir junta amb un dels caixers que participà en la festa juntament amb el seu pare. La capellana Josep Manguán. “És una persona molt estimada i propera a casa meva. El fet que ja hagi compartit festa fa quaranta anys amb el meu pare, dota d’una proximitat i d’un lligam molt especial a la meva experiència”.

I el que significa per ell representar el paper noble de la festa, es resumeix amb el sentiment de l’honor. “Aportar un rengló més a la història, juntament amb la resta de ciutadellencs”. Una forma de poder gaudir de la festa diferent, i única. Que va acceptar des del primer moment amb molt orgull i il·lusió. Tenint present, és clar, el repte i la responsabilitat que suposa.

L’únic que vol i pretén és poder estar a l’altura de la festa, per al gaudi de tots. I que aquesta sigui tot un èxit. Acompanyat dels seus i de tot el poble ciutadellenc. A més d’esperar amb molta il·lusió el primer toc de fabiol, i l’entrada al Caragol des Born, moments que des de fillet admira.

“Un dels instants més emocionants serà el primer contacte amb el cavall”. I, en aquest sentit, tres són els que l’acompanyaran, propietat del seu conco Biel, que té sa Creueta: en Puriol, en Pichi i en Vimet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.