Damià Moll Benejam Caixer Menestral Casat (2024-25)

Foto: Àlvaro Anglada

Miriam Triay / Ciutadella – Damià Moll Benejam (1968), és el primer membre de la seva família en poder gaudir d’unes festes dalt cavall, sent de ciutat. Però des de molt petit ha demostrat una gran passió pels cavalls. Amb família del camp, a Moll sempre se li han donat molt bé aquests animals. Havent-ne tingut de propis des dels 16 anys, compta amb experiència a l’hora de qualcar-los. “Entenc els cavalls, és la meva gran afició, una passió. I em fa molta il·lusió poder-la compartir d’aquesta manera”.

De fet, Moll enguany ha adquirit dos cavalls, a posta per la festa, en Vanidós, de raça menorquina, i en Valent, creuat entre menorquí i espanyol. A més, i per no forçar a l’animal, i com ja és costum, li deixaran un tercer cavall, en Flash.

Pel que fa a la seva relació amb el caixer senyor, aquesta té molt a veure amb la seva professió. I és que Damià Moll és mestre d’obres, amb una empresa constructora fundada pel seu pare. Encarregada, diverses vegades, de fer feina per a la família de Carlos De Salort. Són els seus constructors, per dir-ho clar. No és d’estranyar que fent un ofici d’artesà, i sumant-li la seva gran passió, pensessin amb ell. “Va ser molt emotiu quan m’ho van comunicar. No m’ho esperava. La meva dona, na Maribel Torres, també es va emocionar. Va ser una sorpresa molt agradable pels dos. Bé, de fet, per tota la família i amics que ens envolten”. I és que la festa de Sant Joan és per compartir i gaudir de forma conjunta. Amb amics, família, companys, vesins, coneguts… són dates assenyalades per tots, i que remouen els sentiments de tot un poble. “Jo només deman gaudi per a tothom. Sempre amb seny i respecte. Però que se ben celebri, que Sant Joan és una festa!”.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.