Jordi Capó Hitar Caixer Fadrí (2024-25)

Foto: Àlvaro Anglada

Itziar Lecea / Ciutadella – Junt amb el Caixer Senyor, el Fadrí d’aquest bienni és el membre més jove de la junta. En Jordi Capó Hitar, nascut el 2002, és el fill de l’amo i madona de Ses Angoixes, en Cristóbal Capó i na Juana Mari Hitar. I, tot i ser fill de pagès, no és fill de cavaller. “Mon pare no ha estat cavaller mai, no ha sortit mai per la festa. Jo vaig començar l’any 2015 amb 13 anys i he sortit tots els anys manco els de la pandèmia i l’any passat que vaig tenir un accident i no vaig poder sortir.”

El darrer membre de la seva família que va sortir dalt cavall compartia nom amb ell, Jordi Capó, el seu rebesavi. “Però feia tres generacions que ningú sortia a la qualcada”, comenta. Pel que fa a l’afició al cavall, diu que “tenim uns amics que tenien un cavall molt noble i d’una certa edat i el volien llevar. I van trobar que seria un bon cavall per jo, pel que xerrant, una cosa va dur a l’altra i vam acabar comprant l’animal. Em va agradar quan el vaig provar i fins aquí hem arribat. El cavall era de nom Leto, però ara té 26 i ja el tenc jubilat.”

Pel que fa l’encàrrec que li ha fet Carlos de Salort, en Jordi conta que, a pocs dies de conèixer la nova junta, va ser convidat a casa seva. “Quan vaig arribar, vaig trobar que hi havia els dos caixers pagesos i el caixer casat, i a ells ja els hi havia comentat, però a jo no m’havia dit res. I me va proposar ser caixer fadrí davant tothom! M’ho veia venir, però va ser una sorpresa, perquè ja havien sonat noms que no eren el meu. Evidentment, li vaig dir que si tot d’una.”

L’alegria va ser grossa per en Jordi, que no s’esperava gens aquesta responsabilitat que ha agafat amb moltes ganes. “Sempre m’havia fet il·lusió dur la bandera, tot i que no m’ho havia plantejat seriosament perquè és molt difícil.”

En Jordi sortirà de ca s’àvia, al carrer Madre Molas 18.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.