Josep Manguán Martínez Caixer Capellà (2024-25)

Foto: Àlvaro Anglada

Miriam Triay / Ciutadella – Josep Manguán Martínez ja és un cavaller més de les festes menorquines. Havent demostrat una gran admiració pels cavalls i les festes, Manguán ha sigut capellana dels biennis 1980-1981 i 2000-2001. A més d’haver tingut el gust de poder sortir, devers cinquanta vegades, en altres poblacions.

Com confessa el rector de La Catedral, i consiliari del Centre Catequístic Sant Miquel, el record que en guarda dels dos biennis en què ja ha pogut compartir la festa, és entranyable, sobretot pel que fa a la convivència dels membres de les juntes i la connexió amb la gent en els diversos actes. “Sant Joan és una experiència extraordinària, calidoscòpica, amb moltes cares i detalls. És un espectacle total, on intervenen els cinc sentits. Ple de sentiment. Sant Joan té ànima”. Una festa que Manguán estima i aprecia. I que reconeix com a seva. Perquè ho és, de tots.

Enguany podrà compartir aquesta festa amb Carlos de Salort Pons, fill del caixer senyor amb qui ja va gaudir de Sant Joan, el bienni 1980-81, Carlos de Salort i Sintes. Haurà sigut la capellana, llavors, tant del bienni del pare, com del fill. Una curiositat significativa.

A més, sortirà a la festa qualcant els cavalls Feliç d’en Bep Sintes, Zahor d’en Toni Genestar, i Xop d’en Xavi Janer. Tres acompanyants que els hi proporcionen des de la família de pagesos d’en Pedro d’Es Barrancó, “qui sempre m’ajuda amb la preparació dels cavalls i entrenament personal”.

Havent pogut compartir la festa en diferents biennis i èpoques, Manguán expressa: “Hauré tingut l’oportunitat de sortir per Sant Joan en tres etapes personals diferents: en la primavera de la meva vida sacerdotal, jove, inexpert i agosarat; en l’estiu de la plenitud de l’activitat pastoral i professional, més madur i ja avesat a la festa; i ara, en la tardor prejubilar, quan encara les limitacions físiques no m’impedeixen sortir a la qualcada”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.