Toni Bosch Moll Caixer Pagès de Tramuntana (2024-25)

Foto: Àlvaro Anglada

Itziar Lecea / Ciutadella – A casa, li diuen que no sabia caminar i ja pujava dalt una somera. I de la somera, va passar als cavalls, conta en Toni Bosch Moll, Caixer Pagès de tramuntana d’aquest bienni i encarregat de posar el be d’enguany. Surt a la festa des des de l’any 1985, quan en tenia 12. Tot i que va sortir abans a Fornells, amb 10 anys. I també ho ha fet a Es Mercadal. En aquell moment era al lloc de S’Albufera des Mercadal, on son pare i sa mare feien feina. En aquella festa va sortir amb en Ponxo, un cavall que va arribar a ser molt conegut.

Recorda molts detalls de la primera vegada que va participar com a cavallar a Sant Joan. “Durant el matí de Sant Joan, vaig agafar les tres ensortilles del matí. El capvespre, els dos caixers pagesos em van venir a cercar per donar-me l’única asta petita que hi havia en aquell moment, i vaig agafar-ne dues més. Tot i que amb la primera carrera vaig tenir un bon ensurt, atropellant a un fotògraf que volia la imatge del fillet agafant l’ensortilla!”. Es dona el cas que va avançar a son pare, el reconegut l’amo Toni Bosch de Son Àngel, qui no n’havia agafat mai. “Però després mon pare va fer sis anys d’agafar-ne dues cada any. I tenim una foto del darrer any, el 2022, que vam sortir mon pare, jo i el Toni, el meu fill, i aquell any també va agafar l’ensortilla.”

En Toni Bosch a fet feina a S’Albufera des Mercadal, a Binipati, i a Son Àngel, on des del 2004 regenta un negoci d’excrusions a cavall. També treballa a Son Juaneda. A banda, junt amb na Catalina Florit, la seva dona, tenen en propietat els llocs de Son Morellet Nou i Sa Torreta de Flor.

Li ha fet ganes sortir com a caixer pagès, però assegura que “tampoc m’ho ha-via plantejat mai perquè sé que és molt complicat. Hi ha persones que s’ho mereixen molt més que jo i no han sortit mai a la junta. Sortirà del Carrer Constitució, 34.

Hauser & Wirth Tardor 2024

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.