L’Ajuntament des Mercadal i Fornells, retira els rentapeus de les platges per estalviar aigua

L’Ajuntament des Mercadal ha decidit retirar el sistema de rentapeus de les platges del municipi com a mesura d’estalvi en el consum d’aigua.

La iniciativa vol evitar el malbaratament de l’aigua potable amb l’ús dels rentapeus a les diferents platges del municipi. Amb aquesta mesura l’Ajuntament segueix la normativa vigent del Pla hidrològic de les Illes Balears, l’article 50 del qual indica que els rentapeus haurien de ser d’aigua salada, en cas que es vulguin emprar. Realitzar una inversió per posar aigua salada en cada rentapeu de les platges del municipi tindria un cost d’uns 30.000 € per unitat, despesa que l’Ajuntament no pot assumir.

Treure els rentapeus actuals per consum d’aigua potable representa un gran estalvi econòmic. Per exemple, el 2022 a Platges de Fornells es van gastar 3.900 €, i en el qual es van malbaratar més de 900 metres cúbics d’aigua, que equival aproximadament a dues piscines municipals plenes d’aigua potable. Les reserves d’aigua dels aqüífers estan a un 54 %, un nivell baix per l’època de l’any, i estem en prealerta per sequera. Per tant, s’han de realitzar actuacions de reducció d’aigua potable i de consum responsable perquè l’aigua és un bé escàs: si entre tots no prenem consciència, potser arribarem a límits de sequera, amb les pertinents restriccions que això suposa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.