La junta de Cala Morell defensa la seva actuació al capdavant de l’ECU Juan Carlos Bagur avisa l’Ajuntament de la possible petició de responsabilitat patrimonial si fa cas de les al·legacions presentades pels actuals directius

C.M / Ciutadella – La guerra desfermada a Cala Morell entre un grup de vesins i l’actual junta directiva continua viva. L’assemblea prevista per al passat 24 de maig per renovar els càrrecs directius de l’Entitat de Conservació es va desconvocar a darrera hora per tal de donar temps a l’Ajuntament a contestar les diferents al·legacions del veïnat.

A la reunió, s’havia de votar l’aprovació per part dels socis de la convocatòria d’una assemblea extraordinària, el proper 8 de juliol, per a triar una nova junta. La data límit per a la presentació de candidatures s’havia fixat per al 14 de juny. Però la reunió no es va arribar a celebrar fins a nova ordre.

Juan Carlos Bagur Bendito, que ha estat fins a la data un dels vesins més bel·ligerants contra la junta actual presidida per Serge Blanchard, s’hi oposà, i hi presentà un recurs d’alçada. Entre els motius d’aquesta oposició, dels quals EL IRIS ja n’ha informat a abastament en números anteriors, destaca el fet que la persona que actua com a president, Serge Blanchard, no reuniria el requisiti de ser propietari d’una finca a Cala Morell. Però els arguments esgrimits per Bagur en el seu escrit anaven més enllà, posant l’Ajuntament sobre avís del possible perjudici econòmic “directe i important a l’Administració pública perquè una eventual estimació dels arguments del recurrent, en via administrativa o judicial, portaria com a conseqüència la petició de responsabilitat patrimonial pels perjudicis causats per permetre l’execució d’uns acords clarament i manifestament contraris a Dret”.

Aquests mateixos vesins, amb Bagur al capdavant, havien presentat diferents recursos oposant-se, entre d’altres coses, a la intenció de Blanchard i la seva junta d’adquirir un pou d’aigua, decisió que finalment el mateix president va tirar cap enrere, aconsellat per l’Ajuntament.

Tanmateix, Juan Carlos Bagur ha protestat també contra el cobrament de la quota corresponent a l’any en curs, per import de 164,49 euros. El vesí ha comentat a EL IRIS que estudia, de fet, presentar-hi un recurs d’oposició, demanant el reemborsament de l’import cobrat, “davant l’abús i la indefensió a la qual ens ha portat el silenci de l’Ajuntament davant els nostres recursos”.

La junta tanca files amb Blanchard
Per la seva part, els membres de l’actual junta directiva defensen la seva legitimitat en els escrits d’al·legacions presentats contra els recursos dels vesins. Asseguren que “és erroni” afirmar que qualsevol persona pot participar a les votacions sense control, com asseguraren, de fet, els vesins a EL IRIS, “ja que hi ha un registre d’assistents que es fa abans de l’inici i que és utilitzat per comptar els vots per a cada votació”.  A més, neguen que la forma de votar sigui “irregular” i asseguren que el recompte de la votació “en cap moment no es va fer de manera opaca i sense control, ja que tant els vots en contra com les abstencions van quedar registrades amb nom i llinatges”.

Estatuts
Defensen, a més, que la junta directiva no infringeix de cap manera els estatuts, en intentar informar a l’assemblea dels possibles avantatges de comprar una parcel·la amb un pou (decisió que, tanmateix, va ser anul·lada a l’assemblea del 25 d’agost de l’any passat) o d’adquirir una parcel·la per a l’execució d’un aparcament “molt necessari per a la urbanització”. En l’escrit, al qual ha tingut accés aquest setmanari, els actuals directius recorden, de fet, que segons l’article 9 dels estatuts, les atribucions de l’assemblea general seran, entre d’altres, “l’adquisició de terrenys per al compliment dels fins de l’entitat”. Així mateix, s’assenyala que “seran atribucions de l’assemblea general qualsevol altres que afectin de manera rellevant l’interès de l’entitat”.

Legitimitat
Quant a la pretesa il·legitimitat de Serge Blanchard per ostentar el càrrec de president, els actuals directius recorden que després de la dimissió de la junta anterior el 2022, es van convocar eleccions i que l’única candidatura vàlida va ser la de Blanchard, que obtingué, a més, la validació de l’Ajuntament en una reunió celebrada el 23 de maig de 2022, en presència de la pròpia batlessa, Joana Gomila. Però, encara més, la nova junta va ser validada a l’assemblea de l’11 d’agost de 2022 amb una majoria absoluta del 100% dels vots a favor, incloent els dels signants dels recursos, que no s’hi oposaren.

Pel que fa a la condició de propietari, al·leguen que la jurisprudència no és unànime, ja que hi ha casos on la condició d’usufructuari està reconeguda com a vàlida.

En referència a un altre recurs d’alçada dels vesins on es deia que és constitutiu d’administració deslleial el fet d’incrementar un 5% les quotes dels socis, des de l’actual junta defensen que s’han pujat només un 3’1% a causa de la pujada de l’IPC i neguen que s’hagin desemborsat 11.000 euros en la realització d’un tallafocs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.