L’Agència Menorca Talaiòtica renova el Consell Científic i el Consell Social El president de l’Agència Menorca Talaiòtica, Joan Pons, i el seu director, Antoni Ferrer, han presentat el pla de gestió i l’avantprojecte del futur Centre d’Interpretació de Menorca Talaiòtica

El Consell Científic i el Consell Social de l’Agència Menorca Talaiòtica (AMT) s’han reunit aquest matí, 28 de juny, a la sala de plens del CIMe per renovar els seus membres. A més, s’han escollit els dos representants de cadascun d’aquests òrgans al Consell Rector; el director de l’AMT, Antoni Ferrer, ha presentat el pla de gestió; i el president de l’AMT i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Joan Pons, ha explicat com serà el futur Centre d’Interpretació de Menorca Talaiòtica que s’ubicarà a Ciutadella.

 

L’Agència MT és la responsable de la gestió, conservació i difusió dels béns que conformen la Menorca Talaiòtica, per tal d’assegurar-ne la transferència a les generacions presents i futures de menorquins. El CIM va crear l’Agència Menorca Talaiòtica seguint les recomanacions de l’informe 2017 d’ICOMOS (Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics). El màxim òrgan de decisió d’aquest ens és el Consell Rector.

 

El Consell Científic està conformat per institucions i persones de reconegut prestigi, s’encarrega de programar i supervisar les activitats de l’agència en matèria d’estudi, recerca, formació i divulgació científica. A més, participa en l’elaboració d’informes per a la UNESCO i ofereix assessorament en qüestions de la seva competència.

 

Una altra de les peces importants en l’organigrama de l’Agència Menorca Talaiòtica: és el Consell Social, el qual compta amb la participació de representants dels diferents partits polítics, entitats empresarials i culturals de l’illa. Aquest consell ha de facilitar la integració i participació de totes les administracions públiques de l’illa i de les entitats públiques, privades i d’iniciativa social més representatives en l’àmbit de gestió del patrimoni històric i cultural. La seva funció és vehicular la participació social i ciutadana.

 

Les persones escollides per anar de representants al Consell Rector són:

  • Del Consell Científic: Amalia Pérez-Juez (titular); Jaume Garcia Rosselló (titular). Ramón F. Martin Gordon (suplent); Margarita Orfila (suplent).
  • Del Consell Social: Bernat Pons (titular); Joaquim Pons (titular). Azucena Jiménez (suplent); Sergi Marí (suplent).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.