IGP Sobrassada de Mallorca i DO Binissalem organitzen la II Jornada Tècnica de Tast Professional En aquesta segona edició s'ha adherit al Panell de Tast la DOP Formatge Mahón-Menorca

El Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem han decidit convertir la jornada tècnica de tast professional en un esdeveniment anual. A més, com a novetat, en aquesta segona edició s’ha adherit al Panell de Tast la DOP Formatge Mahón-Menorca, proposant un intercanvi d’experiències i ampliant la visió i el coneixement de l’anàlisi sensorial.

Així, després de l’èxit de la primera edició, aquest any tindran lloc dues sessions, la primera celebrada ahir a Menorca i la segona que tindrà lloc el dia 3 de juliol a Mallorca.

A la sessió celebrada ahir a Menorca, les directores tècniques dels panells de la IGP Sobrassada de Mallorca i la DO Binissalem, Antonia Mª Torres i Marga Amat, es van desplaçar fins a l’illa veïna per fer un tast dirigit de Sobrassada de Mallorca IGP i Vi DO Binissalem a càrrec de Nuria Basilio i Francis Gamón, respectivament.

Mentre que la sessió del proper dimecres 3 de juliol, serà Piedad Lopez directora tècnica de la DOP Maó-Menorca qui dirigirà la sessió de tast de formatge per als tastadors professionals de Mallorca i, de forma conjunta amb Marga Amat i Antonia Mª Torres exposaran els darrers avenços, desafiaments i estratègies per a una anàlisi sensorial acreditada per ENAC.

Aquestes jornades tècniques tenen com a objectiu posar en valor la tasca dels Panells de Tast professionals d’aquestes entitats, que mitjançant l’anàlisi sensorial que fa un panell de tast acreditat apliquen una tècnica de mesura totalment objectiva per conèixer propietats dels aliments com el color, l’aspecte, aroma, textura o gust.

Dins del marc de la certificació de producte, avalada per l’Entitat Nacional d’Acreditació (ENAC) en compliment del que estableix la norma UNE-EN ISO/IEC 17025, l’anàlisi sensorial és un dels requisits pels productes emparats per les indicacions Geogràfiques Protegides (no víniques) i per les Denominacions d’Origen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.