Eido da Fonte 2023 Un Albariño fet a la manera tradicional de la DO Rias Baixas

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi blanc atlàntic, que ens anirà molt bé per acompanyar plats de peix i marisc. Es tracta de l’Eido da Fonte, un Albariño fet a la manera tradicional de la DO Rias Baixas, collita de 2023. Destaca la seva botella blanca amb la càpsula groga.

Nota de tast

Aspecte: Color net i brillant amb espurnes grogues i verdoses.

Nas: Fragància a notes cítriques, mesclades amb matisos florals que ens recorden al capvespres d’estiu.

Boca: Sabor envolvent i fresc que li proporciona un gran equilibri entre les seves singularitats

Maridatge

Paella de marisc. Restaurant Es Garbell. Foto: Bep Al·lès©

Vi molt gastronòmic i perfecte pels dies de calor. Marida a la perfecció amb arrossos mariners, marisc, peix blanc i blau. Calderes de peix i marisc i plats de cuina gallega.

Caldera de llagosta vermella de Menorca. Restaurant El Faro de Cala Torret. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà molt bé per acompanyar calderes com la de rap i escamarlans, la de crancs de fonera, la de morena, d’anfós, de marisc i com no la de llagosta vermella de Menorca.

Arròs a la paella amb llomàntol gallec. Mesón Rías Baixas. Ferreries. Foto: Bep Al·lès©

Arrossos caldosos com el de gambes vermelles de Ciutadella, paelles de rap, gambes vermelles i sípia, la de llagosta amb conill, la de pollastre gambes i sípia, o un arròs melós dins es tià amb escamarlans, pop i costella pelada.

Anfòs, Peix del dia, restaurant Smoix. Foto: Bep Al·lès©

Ideal per acompanyar plats de peix. Des de peixos al forn amb patates, a la menorquina: morruda, càntera, pagell, ratjada… a peixos a la sal com les orades i llobarros, o peixos grossos a la planxa o al caliu com rodanxes d’anfós, pagre, déntol, sírvia…

Tataki de tonyina vermella. Bahia Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

També ens anirà molt bé per acompanyar un tataki o un tàrtar de tonyina vermella, un carpaccio de gambes o de pop, rap a l’americana o amb salsa de marisc i plats on el bacallà en sigui el protagonista.

Pop a la brasa del restaurant La Bodeguilla de Sant Roque a Santiago de Compostela. Foto: Bep Al·lès@

Com a vi atlàntic li van els plats de la seva proximitat, els de la gastronomia gallega. Pop a feira, musclos i escopinyes de gallet al vapor, cloïsses amb salsa verda o a l’Albarinyo, caldeirada de peix, navalles a la planxa, vogamarins gratinats i percebes al natural.

Si voleu saber més blanc afruitat, fresc i de molt bon beure els dies d’estiu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.