PSOE, PSM – Més per Menorca i Ciutadella Endavant presenten l’acord de governabilitat fins el 2027 Aquest matí han enregistrat la moció de censura a l'Ajuntament

Les representants dels tres partits d’esquerra, Sandra Moll, Maria Jesús Bagur i Carla Gener, han presentat aquest matí els acords de governabilitat que pretenen posar en marxa a partir d’aquest mes de juliol, a partir del ple en què es farà efectiva la moció de censura i desbancarà a l’actual equip de govern del PP.

Així, PSOE Ciutadella, PSM – Més per Menorca i Ciutadella Endavant han acordat atorgar la batlia a Llorenç Ferrer (PSOE), pel període juliol 2024-31 de gener de 2026. A Ferrer l’acompanyaran un primer tinent d’alcaldia de PSOE, un segon del PSM – MxME, el tercer serà de Ciutadella Endavant (en aquest cas, s’entén que serà Carla Gener, única regidora del partit), i un quart tinent d’alcaldia del PSM – MxMe. Durant el segon període, quan assumirà la batlia Maria Jesús Bagur (PSM MxME) de l’1 de febrer de 2026 a juny de 2027, i l’acompanyaran un primer tinent d’alcaldia del PSOE, un segon de PSM MxMe, el tercer tornarà a ser per Ciutadella Endavant, i un quart del PSOE. Les tres portaveus han assegurat que el repartiment d’aquests càrrecs, així com les àrees de gestió, es definiran en els pròxims dies, ja que les consideren qüestions secundàries.

Les tres representants han remarcat el fet que durant tots aquests mesos, i després de no poder arribar a un acord el mes de juny passat, en veure que el resultat de les eleccions els hi permetia reeditar un pacte d’esquerres, han fet feina per arribar a acords satisfactoris per les tres parts. En aquest sentit, Moll, Bagur i Gener han presentat el nou organigrama municipal, que quedarà dividit de la següent manera:

Àrees que gestionarà el PSOE Ciutadella:

– Recursos Humans
– Serveis econòmics
– Urbanisme i Activitats
– Ús de via pública i governació
– Festes
– Turisme
– Fires, comerços i mercats
– Escorxador
– Salubritat pública

Àrees que gestionarà el PSM – Més per Menorca:

– Seguretat ciutadana
– Mobilitat
– Atenció social
– Cultura i patrimoni
– Medi ambient, sostenibilitat i energies renovables i camins rurals
– Millora i manteniment de la via pública, Servei d’Aigües i clavegueram
– Esports
– Joventut
– Participació ciutadana i projecte de ciutat
– TIC i transparència
– Cementeris

Àrees que gestionarà Ciutadella Endavant:

– Igualtat i cooperació
– Neteja i recollida de residus
– Formació i ocupació
– Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.