Alegría urgeix el PP a “comportar-se com un partit d’Estat” per facilitar la reforma de la llei d’estrangeria La portaveu veu marge per arribar a una entesa amb ERC malgrat el rebuig de Catalunya a l’acord de repartiment de menors

Gemma Sánchez Bonel/Viladecans – La portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha apel·lat el PP a “donar una resposta de responsabilitat” davant la crisi migratòria. “S’ha de comportar com un partit d’Estat”, ha asseverat, tot reclamant als populars que votin a favor de la llei d’estrangeria “per a què entri en vigor el més aviat possible”. En una atenció als mitjans durant una visita a Viladecans (Baix Llobregat), Alegría ha admès que l’acord de repartiment de menors migrats no acompanyats d’aquesta mitjanit passada és “un pedaç”, motiu pel qual ha ressaltat la importància de reformar la llei. Respecte l’abstenció de Catalunya, la portaveu hi ha restat importància i veu marge per incorporar ERC a l’acord a través del període d’esmenes.

“Feijoó té l’oportunitat de dir què vol ser de gran: vol fer una oposició destructiva o per primer cop vol traslladar una oposició constructiva donant suport al govern?”, s’ha preguntat Alegría. La ministra portaveu ha subratllat que “cal una resposta ràpida” per modificar la llei i anar més enllà del repartiment acordat, “que és un pedaç absolutament insuficient”.

Sobre les amenaces de trencament de governs autonòmics que VOX ha llençat al PP, Alegría ha dit preferir “no valorar un joc de cadires davant un tema que és molt seriós i que requereix política d’Estat”. “Estem parlant de donar una solució a un problema que requereix solidaritat i drets humans”, ha afegit, demanant novament al PP que doni el seu suport a la reforma legal, “ja que és el partit que més comunitats autònomes governa”.

Pel que fa a les negociacions amb Junts i ERC, Alegría ha estat taxativa davant la proposta dels de Puigdemont d’exigir un traspàs de les competències d’immigració: “No té cabuda a la reforma de cap manera”. En el cas dels republicans, preguntada explícitament per l’oposició de la Generalitat al repartiment proposat fins ara, la portaveu ha demanat focalitzar el debat en la reforma de la llei, “que és l’única solució”. Alegría ha assgeurat que l’acord amb els republicans és factible “perquè han mostrat la necessitat i interès de plantejar esmenes”.

El retorn de Rovira i Wagensberg, un exemple de “millora de la convivència”

D’altra banda, a preguntes de la premsa, Pilar Alegría ha valorat l’imminent retorn a Catalunya de Marta Rovira i Ruben Wagensberg assegurant que la llei d’amnistia “s’està obrint camí amb absoluta naturalitat”. La portaveu ha afirmat que el cas de Tsunami Democràtic exemplifica “l’objectiu d’obrir una nova etapa a Catalunya i de donar passos importants per millorar la convivència”.

Viladecans, laboratori de politiques educatives

La ministra Alegría, responsable d’Educació i Esports, ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita a Viladecans en la qual s’ha reunit amb l’alcalde Carles Ruiz per conèixer els projectes educatius de la ciutat. En aquest sentit, Ruiz ha destacat que la ciutat treballa per erradicar l’abandonament escolar i ha celebrat que és un dels municipis de Catalunya amb millors resultats educatius.

Al mateix temps, Ruiz ha ressaltat que és la ciutat espanyola amb un dels millors índex de millora de formació dels fills respecte els pares. L’alcalde ha destacat el paper de Viladecans en la presidència de la RECE (Red de Ciudades Educadoras) i ha demanat el suport del govern espanyol per erigir-se com un laboratori de polítiques educatives.

Abans de Viladecans, Alegría ha visitat els esportistes residents al CAR de Sant Cugat que estan preparant les respectives competicions per als Jocs Olímpics de París. La ministra ha augurat que els equips espanyols superaran les 22 medalles olímpiques assolides als Jocs de Barcelona 92.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.