Més per Menorca: “Tenim un equip de govern sense rumb ni pressupostos, que viu d’anuncis i de rendes” El partit menorquinista denuncia la manca d'iniciativa del PP al Consell Insular, que mentre critica la feina dels dos darrers mandats no fa altra cosa que continuar projectes començats per l'anterior equip de govern

La portaveu de Més per Menorca al Consell Insular, Noemí García, ha fet balanç del primer any de mandat a la principal institució de l’illa. La consellera menorquinista lamenta que Menorca s’hagi de sotmetre sempre a les ordres de Mallorca i el president actuï com a simple director d’una sucursal.

García celebra el canvi de discurs del Partit Popular que ara parla de regular i de límits, mentre fa un any rebutjava la Llei Menorca Reserva de Biosfera perquè era massa restrictiva. La portaveu menorquinista lamenta que el nou discurs del PP no vagi d’acord amb els fets i les intencions anunciades, com permetre el lloguer turístic en rústic i amnistiar construccions il·legals o, per exemple no actuin en conseqüència i limitin l’entrada de vehicles. “Per un costat admeten la massificació turística, però per l’altre no prenen mesures per combatre-la” manifesta la consellera.

Per altra banda, García no s’explica com el president Vilafranca es va presentar a les eleccions prometent agilitzar l’administració i, en canvi, tots els procediments s’han alentit i arriben més tard que mai. La consellera menorquinista considera que la falta de predisposició del president per arribar a un acord amb l’esquerra ha conduït al fet que per primera vegada s’hagin hagut de prorrogar els pressupostos i això allarga i endarrereix tot el funcionament de la institució.

En temes concrets de gestió, la portaveu menorquinista explica que fites com la declaració de la Menorca Talaiòtica com a Patrimoni Mundial de la Unesco, les millores en la recollida i tractament de residus, o l’impuls a les polítiques del cicle integral de l’aigua van ser treballades i impulsades per l’anterior equip de govern. En canvi, altres iniciatives en marxa que disposaven de finançament europeu es van perdent pel camí per la seva incapacitat de gestió.

La portaveu de Més per Menorca detalla que altres temes que afecten directament a les famílies també han patit les retallades del PP, com són els ajuts i polítiques públiques per a l’accés a un habitatge digne i els ajuts perquè les famílies puguin dur els seus fills a les escoles d’estiu. García conclou que “a aquest equip de govern li manca sensibilitat a l’hora de resoldre les necessitats dels col·lectius més vulnerables, i que, en canvi, està prioritzant qüestions que van en detriment del benestar de les persones”.

En resum, des de Més per Menorca es considera que al llarg d’aquest primer any de mandat del PP s’han perdut oportunitats reals de treballar pel benestar de les persones. Noemí Garcia considera que “és una pena que haguem d’estar sempre pendents de Mallorca i de VOX a l’hora de prendre decisions que només afecten els menorquins”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.